Bir bölgede sürekli sivilce çıkması o bölgenin dokusuyla ilgilidir. Sürekli aynı yerde sivilce çıkması sonucu o bölgede sivilce izleri meydana gelmektedir. Sivilce gelişiminden sonra yüzdeki kırmızılığın uzun süre devam etmesi o bölgede iz kalacağının habercisi olmaktadır.
Bu süreçte sivilcenin doğru tedavi edilmesi çok önemlidir. Eğer bir iz ortaya çıktıysa ve bu iz 6 ay boyunca geçmiyorsa o izi kalıcı o iz kalıcı iz olarak değerlendirilir.
Sivilce izlerini geçirmek için kullanılan yöntemler; sivilcelerin büyüklüğü ve yaygınlığıyla ilgilidir. Seçilecek yöntem de buna göre belirlenir. En popüler yöntemler lazer tedavileridir. Lazer tedavileri dışında uzman bir dermatoloğa başvurarak bitkisel tedavilerden de yararlanılabilir.
Lazer tedavileri kendi aralarında birkaç çeşite ayrılır. En başarılı yöntem deri soyma tedavisidir ancak bu yöntem kişinin yüzünü bir hafta kadar kızarık şekilde bırakması, kabuklanma yapması, yaralanması gibi durumlar yüzünden sosyal hayattaki nedenler yüzünden çok sık kullanılmaz. Bu yüzden de günlük hayatımıza devam edebildiğimiz seans lazer tedavileri tercih edilir. Bunlardan da en yaygın olanı fraksiyonel lazer yöntemidir.
Aknenin izi, şiddeti, kişinin yaşı, teninin hangi renk olduğu ve sigara içip içmediği lazer tedavisinin ne derece başarılı olacağını bu faktörlere bağlıdır. Sivilce izlerinin tedavi edilmesindeki başarı oranı uzmanlara göre yüzde 30 ile yüzde 70 arasındadır.