İçeriğinde bulunan bol C vitamini, bitkisel proteinler, azot ve nişasta ilşe sağlık açısından son derece yararlıdır. Görümün olarak fasulyeye benzemesinin yanı sıra haif tatlımsı bir tadı vardır.
KOLESTEROLÜ AZALTIYOR
Börülce çözülebilir lif yapısına sahip olduğu için kolesterolü azaltır. Börülce sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı önleyici etkisi vardır. Yüksek lifli olan besinler tokluk hissi vermektedir ve bu sayede kişinin kilo almasına engel olabilir.
KANDAKİ ŞEKER ORANINI KORUYOR
Börülce yüksek tansiyonu olan kişiler için yararladır. Aynı zamanda kalp hastalığı riskini de azalttığı belirtilen börülce şeker hastaları için de tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Börülce kandaki şeker oranını koruyucu bir besindir.
KANSER ÖNLEYİCİ
Börülcede A vitamini bulunmaktadır. Görme duyularının daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile birlikte kanser önleyici özellikleri de bulunmaktadır. Günlük ihtiyaç olan A vitamini bir bardak börülce miktarındadır.
KANSIZLIĞA İYİ GELİYOR
Börülce diğer tüm fasulyeler gibi demir bakımından zengin bir besindir. Kişiler sağlıklı beslenmedikleri zaman demir eksikliği nedeni ile anemi olabilir. Bununla birlikte stres ve sinir de oluşabilmektedir. Börülce kansızlığı iyi gelen bir besindir. Aynı zamanda kandaki yüksek kolesterolü düşürücü de etkisi vardır.
HÜCRE YENİLENMESİNDE GEREKLİ
Börülce çinko açısından da oldukça zengin bir besindir. Bu özelliği ile yararların iyileşmesi ve hücrelerin yenilenmesi için gereklidir.