DAHA AZ YAĞ İÇERİYOR
Kırmızı etlere göre daha az yağ içeren yapısıyla dikkat çeken bu sayede daha az kaloriye sahip. Karbonhidrat yönünden zengin olan sakatat mineral yönünden de ete göre daha zengin bir besin.
VİTAMİN YÖNÜNDEN ZENGİN
Sakatatın en önemli özelliklerinden birisi vitamin yönünden zengin bir besin olması. B1,B2 ve B6 ve B12 vitaminleri açısından zengin olan sakatat bu nedenle tercih edebileceğiniz besinler arasında yer alıyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Yüksek miktarda C vitaminine sahip olan Sakatat bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile dikkat çekiyor.
KANSER RİSKİNİ ÖNLÜYOR
Sakatat tüketimini arttırmak vücudu kansere karşı daha koruyucu bir hale getirebiliyor. Selenyum yönünden zengin olan sakatatı sıklıkla tüketerek vücudunuzu zararlı etkenlere karşı koruyabilirsiniz.
SAKATAT TÜKETMENİN ZARARLARI NELERDİR?
Sakatat tüketimi faydalı olsa bile bazı zararları da bulunabiliyor. Sakatat tüketiminin dikkat etmeniz gereken zararları neler, gelin birlikte göz atalım.
ZARARLI MADDELERİ DEPOLUYOR
Hayvanların vücuduna giren maddelerde birikme meydana gelebilir. Bu durum ise özellikle sakatatlarda sıklıkla görülebilir. Vücuda giren zararlı toksik, virüs ve parazit gibi maddeleri depolayan sakatat tüketiminde dikkatli olmanız gerekiyor.
KESECİKLERE DİKKAT EDİN
Bazı sakatatların üzerinde kesecikler olabilir. Bu keseciklerin sakatatlardan kesilmesi hastalık yayılmasına yol açabileceği için kesecikli sakatatlardan uzak durmanız gerekiyor.
KALP-DAMAR HASTALIKLARINA NEDEN OLABİLİR
Kolesterol ve doymuş yağ yönünden zengin olan sakatat fazla tüketilmesi halinde kalp ve damar hastalıklarına neden olabiliyor. Temiz ve güvenli olduğunu bildiğiniz yerlerden, çok fazla olmamak şartı ile tüketeceğiniz sakatatların ise vücudunuz için hiçbir zararı olmayacaktır. Bu şekilde bilinçli bir tüketim ile sağlığınızı koruyabilirsiniz.