KIYMA
Kıymanın bozulduğunu anlamak oldukça kolay; rengi kahverengiye döndüyse ve ekşi bir koku çıkıyorsa artık o kıyma asla tüketilmemelidir çünkü zehirleme ihtimali çok yüksektir. Kıyma aldığınızda buzluğa atsanız bile en fazla 2 gün saklamanızı tavsiye ediyoruz. İşte Sadece Kadın ekibi olarak derlediğimiz diğer yiyeceklerin bozulup bozulmadığını nasıl anlayacağınıza dair ipuçları...
YUMURTA
Yumurtanın sağlıklı bir şekilde dayanma süresi 3 haftadır. Yumurtayı ne kadar süredir muhafaza ettiğinizi unuttuysanız bunun için şu yöntemi uygulayın; bir bardak dolusu suyun içine yumurtayı koyun. Eğer yumurta yatay durumda dipte kalırsa tazedir.
BADEM
Bademin 2 ila 4 haftalık raf ömrü vardır. Buzdolabında saklarsanız bu süre 1 yıla çıkar. Bademin bozulduğunu anlamanız için üzerindeki renklerin bütünlüğüne bakmalısınız. Eğer bölge bölge kararmalar varsa bademleri atmalısınız.
RENGİNE VE KOKUSUNA DİKKAT EDİN
Karpuzun rengi her zaman parlak, koyu pembe veya kırmızı olmalıdır. Karpuz üzerindeki herhangi bir renk değişimi onun artık yenmemesi gerektiği mesajını verir. Aynı zamanda karpuz yumuşamış ve çekirdekleri dökülmeye başlamışsa yine o karpuzu hiç düşünmeden çöpe atın!
ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağını serin bir ortamda tuttuğunuz sürece 2 yıl boyunca tüketebilirsiniz. Eğer sıcak yerde kaldıysa yağın rengi bulanıklaşacaktır. Bu da bozulduğunun göstergesidir.
SOMON
Aldıktan en fazla 2 gün sonra tüketilmesi gerekir. Somonun bozulduğunu anlamak için öncelikle kokusuna ve parlaklığına bakın. Sonrasında çabuk parçalanıp parçalanmadığına... Rengi soluk ve çabuk parçalanıyorsa artık o somon da bozulmuştur, geçmiş olsun.