SÜZME PEYNİR
Bir damla iyot, süzme peynirinizin nişasta olup olmadığını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.Varsa, leke derin mavi olur ve eğer olmazsa renk sarı veya kahverengi kalacaktır.
Oda sıcaklığında biraz peynir bırakın. Eğer bitkisel yağ içeriyorsa, sarı renkte olacaktır.Bu testten sonra taze peynir ekşi tat verebilir, ancak renk değişmez.
BAL
Bir yüzeye biraz bal koyun.Sahte bal damlar ve derhal yüzeyde yayılır.Yüksek kaliteli bal oldukça kalın ve ince bir akış halinde akar.
Karamel lezzeti tadarsanız, balınızın zaten ısıtılmış olduğu anlamına gelir.Aşırı tatlılığı tadabilirsiniz ise, bu balın beyaz şeker içerdiğini gösterir.
KREMA
Kremanın bitkisel yağ içerdiğini kontrol etmek için bir kaşık kremayı bir bardak sıcak suya karıştırın.Kalitesiz bir ürün beyaz pullar üretecektir.Gerçek krema homojen kalın bir sıvı haline gelecektir.
DONDURULMUŞ SEBZE VE MEYVELER
Dondurulmuş bir paketde kar veya buz parçası olup olmadığını kontrol edin.Varsa, düzgün bir şekilde saklanmaz. Üzerinde donmuş olan ürünleri seçin.
BALIK
Taze balıkların bulutlu gözleri olmamalıdır.Sağlıklı solungaçlar daima parlak kırmızı renkte olmalıdır.Cildinde doğal olarak metalik bir ışıma olmalı ve teraziler vücuda sıkıca bağlanmalıdır.
ET
Et seçerken, parmağınızla bastırın. Taze et parmak izinizin kaybolmasına yetecek kadar sağlam olmalıdır.
Büyük bir parçayı yarıya kesin: Et koyu fakat beyaz kontürlü ise ömrü katkı maddeleri ile uzatılmış demektir. Bir kağıt havlu ile kurulayın - taze et havlu üzerinde çok fazla nem ve kan bırakmamalıdır.
TAVUK
Tavuk göğüsü tüketmeden önce üzerindeki beyaz çizgilere ve kalın katı yağlara dikkat edin. Bu, çiftçilerin kümes hayvanlarına büyüme hormonu enjekte ettiği ve tavukların ağırlığı çok hızlı bir şekilde arttığı anlamına geliyor.Bu et sağlık için iyi değil.
Renk aynı zamanda dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husustur: eğer sarımsıysa, taze değildir. Çiğ tavuk göğsü pembe olmalı ve çok yumuşak olmamalıdır.
YEŞİLLİKLER
Mesela bir dereotu tutun.Yapraklar kenarlar üzerinde asılıyorsa, zaten solgunlaşmış olur.Artı, renk çok koyu ise ve saplar çok uzunsa, nitrat içerdiği anlamına gelir.Taze otlar her zaman doğal yeşil renktedir.
PEYNİR
Sebze yağları içeren peynirleri kolayca bulursunuz.Kestiğinizde parçalanır (kaşar gibi zorlu peynir türlerine uygulanmaz) ve kuruduktan sonra çatlaklar oluşacaktır.
Oda sıcaklığında biraz peynir bırakın.Yüksek kaliteli bir ürün daha yumuşak olur, ancak kuruyup nem ortaya çıkarsa, ürün kalitesi düşüktür.
DONDURMA
Dondurmayı oda sıcaklığında bırakın.Bitkisel yağ içeriyorsa, daha uzun süre donmuş kalır ve sonunda sıvıya eritir.
Kaliteli malzemelerle yapılmış dondurma, kalın, beyaz kremsi bir madde haline dönüşür.
Kaynak:Brightside