Burun Tıkanıklığı
Burun kemiği eğri olanlar ve alerjik rinit hastaları burundan rahat nefes alamayıp ağzından almak zorundan kalırlar. Burun tıkanıklığı olan kişi, havayı solurken genizde aşırı vakum meydana gelir. Bu vakum, boğazda çökmüş durumda olabilen dokuları hava yoluna doğru çeker. Bunun sonucu olarak burun açık iken horlamayan kişide horlama görülmeye başlar. Grip, nezle, sinüzit gibi solunum yolu hastalıkları geçirirken horlanma yaşanmasının nedeni de budur.
Uyku Pozisyonu
Sırt üstü yatmak da horlamaya neden olan uyku pozisyonudur. Sırt üstü uyulduğunda dilimiz boğazımıza doğru geriye kaçarak hava yollarınızı kısmen kapatır, buna bağlı olarak horlama ortaya çıkar.
Obezite (Aşırı Kilo)
Aşırı kilolu olmak da horlamanın başlıca nedenlerindendir. Fazla kilolu olan kişilerde boyun çevresinde birikmiş olan yağlar nefes alıp vermeyi güçleştirip horlama, uyku apnesi gibi uyku problemlerine yol açabilmektedir. Fazla kiloların verilmesiyle beraber uyku kaliteniz artar, horlama kesilir.
Yoğun İş Temposu Ve Stres
Yapılan araştırmalarda yoğun iş temposunda çalışanlar ve stres altındaki kişilerin sakin bir hayat sürenlere nazaran daha fazla horlama sorunu yaşadıkları görülmüştür.
Alkol, Sigara Gibi Kötü Alışkanlıklar
Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklar boyun, yutak bölgesi, dil, damak gibi nefes alıp vermekten sorumlu olan kasların gevşemesine, gerginliğini yitirmesine neden olur. Bunun sonucunda horlama gibi istenmeyen durumlar ile karşılaşılır.
Uzun Süre Antidepresan Kullanımı
Antidepresanlar psikolojik olarak rahatlama sağlayan ilaçlardır. Günümüz stresli yaşam koşulları pek çok kişiyi antidepresan kullanmak zorunda bırakıyor. Yapılan çalışmalarda uzun süreli antidepresan kullanımının horlamayı tetiklediği belirlenmiştir.
Geniz Eti Ve Boğazdaki Doku Problemleri
Boğazdaki dokuların aşırı büyük olması. Büyük bademcik ve geniz eti çocuklarda en sık rastlanan horlama sebebidir. Boğazdaki kist ve tümörler de nadir olarak bu yolla horlama yapabilmektedir.
Alt Çenenin Normalden Küçük Ve Geride Olması
Çene yapısındaki kusurlar çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir, bu problemlerden biri de horlamadır. Alt ve üst çene bazı kişilerde önde bazı kişilerde geri konumda olabilmekte ve bunun sonucu horlama ve uyku apnesi yaşanabilmektedir.