Meyveleri belirli saat aralıkları arasında tükettiğinizde daha sağlıklı olduklarınızı biliyor muydunuz? Hangi meyve ne zaman yenmeli...
DUT
Yaprakları ipek böceği üretiminde kullanılan dutu sabah kahvaltısına yakın saatlerde tüketirseniz çok daha faydalı bir ürün olduğunu görebilirsiniz. Kilo problemi olanların dutu az miktarda tüketmesi tavsiye ediliyor.
İNCİR
Ege bölgesinin gözbebeği incir insan vücudu için çok faydalı bir ürün. İnciri özellikle öğlen ve sabah saatlerinde tüketmeniz öneriliyor. Kabızlık sorununuz varsa inciri kuru ya da meyve olarak tüketebilirsiniz.
KİRAZ
Ağrı kesici ve ödem attırıcı özellikleri bulunan kirazı özellikle güneş batmadan önce tüketmek öneriliyor.
KAYISI
Meyve suyu, reçel, tatlı olarak tüketebileceğiniz kayısı uzmanlara göre kahvaltıda ve ikindi öğünlerinde tüketilmeli.
ÜZÜM
Kilo problemi yaşayan kişilerin az miktarda tüketmesi gereken bir meyve olan üzümü hava kararmadan önce tüketmeniz tavsiye ediliyor.
KARPUZ
En lezzetli yaz meyvesi sayılan karpuz için en ideal tüketim saatleri sabah kahvaltı, öğlen ve ikindi saatleri olarak görülüyor.
ÇİLEK, AHUDU VE BÖĞÜRTLEN
En lezzetli kırmızı meyveler arasında yer alan çilek, böğürtlen ve ahududuyu hava kararmadan önce ya da sabahları kahvaltının yanında tüketebilirsiniz.
ŞEFTALİ
Yoğurt ile birlikte tüketebileceğiniz bir lezzet olan şeftaliyi akşamüzerinde ek bir gıda olarak tercih edebilirsiniz.