Hamilelik testini yaptırdınız, sevinçli haberi aldınız. Peki ya sonra? Aslında anne adayları için her şey bundan sonra başlıyor. Beslenme düzeninizden uyku düzeninize kadar her şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Fakat iş bununla da bitmiyor. Hamilelikte yaptıracağınız testlerle bebeğinizin sağlıklı gelişimine destek olmanız gerekiyor. Öncelikle bebeğinizin rahim içinde olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz. Dış gebelik hamilelikte en sık yaşanan problemdir. Rahim içindeyse 7. haftadan itibaren kalp atışlarını ultrason ile duyabilirsiniz.
TORCH TAYİNİ
Hamileliğin sonlandırılmasına sebep olacak enfeksiyonların tespiti için hamilelikte yaptırılacak testler arasında muhakkak yer almalıdır.
TAM İDRAR TAHLİLİ
Hamilelikte en sık yaşanan problemlerden biri de gizli idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Gizli idrar yolu enfeksiyonu hiçbir belirti vermeden ilerler ve düşüğe sebep olur. Bu nedenle düşük riskini ortadan kaldırmak için hamilelikte yaptıracağınız testler arasına idrar yolu enfeksiyonu testini de eklemelisiniz.
TSH
Tiroid hastalığı çoğu zaman hiçbir belirti vermeden ilerler. Bu nedenle hamilelikte yaptıracağınız testler listesinde TSH testini de bulundurmalısınız.
KAN SAYIMI
Demir eksikliği bebeğinizin gelişimini riske atan ve sık karşılaşılan bir problemdir. Bu nedenle kan sayımı yaptırarak demir eksikliğiniz varsa takviye almalısınız.
8.HAFTA
Ultarsonda kalp atışı tekrar dinlenmelidir. Çünkü bebeğin kalp atışı bilinmeyen sebeplerden dolayı durabilir.
12. HAFTA
Bebeğinizin ense kalınlığı ölçülmeli ve down sendromu taraması yapılmalıdır.
36. HAFTA
Yapılan testlerle özellikle beyin fonsiyonlarına bakılır, kilosu ve boyu ölçülür. Bebek sağlıklı gelişim gösterdiyse doğumuna karar verilir.