AZ PİŞMİŞ TAVUK
Uzun süre bekletilmesi halinde tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında az pişmiş tavuk da yer alıyor. Salmonella bakteri riski yüksek olan az pişmiş tavuklar için önemlidir, bakteriden korunabilmek için tavukları iyice pişirmeden tüketmeyiniz.
KURABİYE HAMURU
Kurabiye yapımında pastörize edilmiş yumurta kullansanız bile un bakteri kapmış olabilir. Bu gibi risk faktörleri akılda tutulmalı ve kurabiye hamuru uzun süre bekletilmemelidir.
ÇİĞ KURUYEMİŞ
Ağaçta yetişmiş kuruyemişler üzerinde hayvanlardan kapılabilen bakteriler olabilir. Yerden toplanarak tüketilen çiğ kuruyemişler konusunda dikkatli bir biçimde tüketim yapılmalıdır.
ÇİĞ DENİZ ÜRÜNLERİ
Kısa sürede bakteri kaplanan ürünler arasında çiğ deniz ürünleri de yer almaktadır. Bu ürünlerin fazla tüketimi zararlı olduğu için deniz ürünlerini pişirmeden tüketmemeniz sağlığınız için tavsiye ediliyor.