ATMAYIN!
Hepimiz yaşamışızdır. Tam yemek yaparken sarımsak eklemediğimiz aklımıza gelmiştir. Sarımsağı çıkarırsınız ve saçaklandığını görürsünüz. Hemen çöpe atarsınız.
Aslında atmamalısınız.
Neden mi?
SİNİR SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Sarımsağın sağlığa yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Birçok araştırmada sarımsağın kalbe iyi geldiği, barındırdığı antioksidanlarla sinir sistemini güçlendirdiği, kolesterolü azalttığı ve yüksek tansiyonu dengelediği görüldü. Bitki Uzmanı Dr. Muammer Yıldız faydalarını ve filizlenen sarımsağı neden atmamalısınız sorusuna cevap verdi.
ARAŞTIRMAYA GÖRE...
Güney Kore'deki yapılan yeni bir araştırmada ilginç bir gelişmeye rastlandı. Araştırmacılar taze sarımsağın yeni faydalarını bulduktan sonra saçaklanan sarımsağı da araştırmaya başladılar.
FİLİZLENEN SARIMSAKTA DAHA FAZLA ANTİOKSİDAN VAR!
Araştırmada saçaklanan sarımsaklarda, taze sarımsaklardan daha fazla antioksidan olduğu saptandı.
MİNERALLER VÜCUT TARAFINDAN DAHA HIZLI VE KOLAY EMİLİYOR
Üstelik saçaklanan sarımsaklardaki mineraller vücut tarafından daha hızlı ve kolay emiliyormuş.
Umarız ki bundan sonra saçaklanan sarımsaklarınızı çöpe atmazsınız. Vücudunuz daha sonra size teşekkür edecek.