Araştırmaya göre, 11-14 yaş aralığındaki çocukların yüzde 82'sinin çaya şeker kattığı, yüzde 26,9'unun kola ve gazoz gibi gazlı içecek tükettiği ifade edildi. Çocukların evde, okulda ve ev dışındaki beslenme alışkanlıklarının incelendiği araştırmada, çaydaki şekerden, gazlı içecek tüketimine, kahvaltı alışkanlıklarından fiziksel aktivite düzeylerine kadar çeşitli içecek alışkanlıklarının obeziteyle ilişkisi araştırıldı.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yaptırılan ve 11-14 yaş aralığındaki 3 bin 28 çocuk üzerinde gerçekleştirilen araştırmada, şekerli çay ile obezite riski ele alındı.
Böbrek taşı ya da kum döken hastalara çay kesinlikle doktorları tarafından yasaklanır. Yine romatizmal rahatsızlığı olan kişiler üzerinde de siyah çay oldukça zararlıdır. Çay tüketiminin normalden fazla gerçekleşmesi durumunda vücut içerisindeki idrar miktarında artış meydana gelmektedir. Böylece üre asidi oranı da hızla düşmektedir.
Bu güzel uyumu bozmamak için siyah çay ile bağlılığınıza en kısa zamanda bir son vermeli yerini daha doğal ve faydalı sıvılara vermelisiniz.
Çalışmaya katılan çocukların beden kitle indekslerine bakıldığında yüzde 89,7'si normal, yüzde 5,22'si hafif kilolu.
Çocukların beden kitle indekslerine bakıldığında ise yaygın kanının aksine, gazlı içecek tüketenlerde şişmanlık oranı çok daha düşükken, çayda şeker kullananlarda bu oranın daha fazla olduğu belirlendi.
Çocukların beden kitle indekslerine bakıldığında ise yaygın kanının aksine, gazlı içecek tüketenlerde şişmanlık oranı çok daha düşükken, çayda şeker kullananlarda bu oranın daha fazla olduğu belirlendi.
Çayı şekerli içen çocuklarda obezite riskinin arttığı, gazlı içecek tüketen çocuklarda ise şişmanlık oranının çok daha düşük seviyede olduğu belirlendi.
Biliyorsunuz ki aşırı şeker tüketimi de oldukça zararlıdır. Şeker kilo artışına sebep olur ve çay ile birlikte tüketildiğinde ise, damar tıkanıklığı, kalp rahatsızlıkları, demir eksikliği ve anemi rahatsızlıklarından bir tanesi sizin için kapıda bekliyor demektir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, fazla siyah çay tüketimi yüksek tansiyon ihtimalini yüksek oranda arttırır. Sonuç itibarı ile siyah çay tansiyona ve tansiyon da kalbe endeksli çalışmaktadır.
Yine aynı dozda ve her gün tüketilen siyah çay ellerin titremesine, sinirsel rahatsızlıklara da sebep olabilmektedir. Özellikle yediğimiz besinler ile ilgisi olduğunu düşündüğümüz kabızlık rahatsızlığına en birinci etken siyah çaydır. Devamlı masamızda duran, her sohbette içilen ve ikram edilen çayın ortaya çıkan bazı zararları pes dedirtti. Hele ki şu şekilde içiyorsanız bu yazı tam da sizin için.