Anne ve babaların çocuklarının sağlığını her şeyin üstünde tuttuğunu düşünürsek beta virüsü nedir? sorusunun yanıtını ayrıntılı olarak bilmek durumundayız. Eğer sıradan bir grip diyerek hastalığı kendi kendimize geçiştirmeye kalkarsak o zaman büyük bir hata yapmış oluruz. En şiddetli kasırgasını yaz aylarında gösteren beta virüsü, bademcik ağrısıyla ortaya çıkıyor.
Beta virüsü kapan hastalarda bademciğin hemen üstünde bir zar oluşur bu zar genel olarak beyaz renktedir, eğer böyle bir durum sizin ya da çocuklarınızın başına geldiyse hemen uzman doktorlara görünmeniz gerekmektedir.
En büyük belirtisi boğaz ağrısı olan beta virüsünün başlıca belirtileri: Üşüme, yüksek ateş, yorgunluk, iştahsızlık gibi olağan dışı durumlardır.
Tüm bu belirtiler yalnızca sizin çocuklarınızda değil çocuklarınızın gittiği okullarda, servislerde herhangi birinde hissedilirse buna da önlem almak gereklidir. Bu tip durumlarda çocukların çok soğuk maddeler tüketmesi engellenmelidir.
Yorgunluk, halsizlik ve aşırı üşüme içeren tüm hastalıklarda olduğu gibi bu virüs ekseninde de en önemli yapı taşı sabırdır. Ebeveyn olarak asla yan etkisini bilmediğiniz, kulaktan dolma bilgilerle denenmemiş antibiyotikleri çocuklarınız üzerinde denememelisiniz. Hazırladığımız özel içeriğin başında belirttiğimiz gibi bademciğin üzerinde salgılanan beyaz renkteki şişi gördüğünüz anda derhal doktorunuza müracaat etmelisiniz. Beta mikrobunu önlemek adına çocuklarınıza sık sık el yıkama alışkanlığını kazandırmak durumundasınız.
Bu tip hastalıklarla mücadele açısından C vitamini içeren besinler çocuklara sevdirilerek; limon, mandalina, portakal, çilek, kivi, kavun gibi meyveler… Roka, tere, maydonoz, kırmızı biber, yeşil biber, brokoli, taze fasülye, yaban mersini gibi sebzeler tüketilmelidir.
Hepimiz evlerimizde çocuklarımıza büyük bir ilgiyle yaklaşsak da okul, servis, sinema, AVM gibi yerlerde hijyen açısında problemler mevcuttur bu durum da sadece evimizde harcadığımız enerji ve dikkatin yeterli olmayacağını bizlere göstermektedir.
Genel çerçeveden baktığımızda ise bütün bunlarla birlikte beta virüsü, apse, menenjit, zatürre gibi hastalıklara da neden olabilir.
Beta virüsünün tedavi süresi olgun bir şekilde ilerlerse uzmanlar tarafından 5 gün olarak ifade edilmektedir, hastalığın türü ve metobolizmanın gücüyle bu süre artabilir veya azalabilir.