Basen eriten diyet listesini araştırdık ve sizler için günlük periyotlar halinde derledik..
1. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Ilık limonlu su ( 10 damla limon suyu 1 tatlı kaşığı bal ile )
* Yarım saat sonra kahvaltı
* Sade müsli ( 3 yemek kaşığı )
* Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak )
* Yulaf ezmesi ( 2 yemek kaşığı )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı öğütülmüş )
Ara Öğün
* Ceviz içi ( 3 tane )
* Elma ( 1 tane yeşil )
* Öğle Yemeği
* Sivri biber ( közlenmiş )
* Salata ( bol yeşillikli )
* Tavuk ( 150 gram ızgara )
Ara Öğün
* Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak )
* Kuru kayısı ( 4 tane esmer )
1 Saat Sonra
* Rezene çayı ( 1 fincan )
* Grisini ( 2 tane )
* Çilek ( 6 tane )
Akşam Yemeği
* Salata ( bol yeşillikli )
* Semizotu yemeği ( 1 kase içine 1 kaşık bulgur eklenebilir )
Gece
* Elma ( 1 tane yeşil )
2.GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Yeşillik ( her çeşit olabilir )
* Tam tahıllı ekmek ( 2 dilim )
* Sivri biber ( 2 tane )
* Dil peyniri ( 2 dilim )
* Maydanoz ( dilediğiniz kadar )
Ara Öğün
* Kivi ( 1 tane )
Öğle Yemeği
* Balık ( ızgara 150 gram )
* Semizotu salatası ( sarımsaklı ve limonlu )
Ara Öğün
* Armut ( 1 tane )
* Rezene çayı ( 1 fincan )
1 Saat Sonra
* Badem ( 6 tane )
* Keçi sütü ( az yağlı 1 bardak )
Akşam Yemeği
*Sebze çorbası ( 1 tabak )
Gece
*Erik ( 10 tane )
3. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim )
* Maydanoz ve yeşillik ( dilediğiniz kadar )
* Lor peyniri ( 2 dilim )
* Sivri biber ( 2 tane )
Ara Öğün
* Armut ( 1 tane )
Öğle Yemeği
* Közlenmiş sivribiber ( 3 tane )
* Roka salatası ( bol limonlu )
* Köfte ( 3 – 4 tane )
Ara Öğün
* Yoğurt ( 1 kase içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu 6 tane çilek )
* Rezene çayı ( 2 fincan )
1 Saat Sonra
* Bisküvi ( yulaflı şekersiz 2 tane )
* Bitki çayı ( istediğinizden 1 fincan )
Akşam Yemeği
* Mercimek yemeği ( pazı ile pişirilmiş 6 yemek kaşığı )
* Salata ( bol yeşillikli )
Gece
* Ceviz ( 2 tane )
* Elma ( yeşil 1 tane tarçın serperek yiyin )
4. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Ananas ( 2 dilim )
* Süt ( az yağlı 1 bardak )
* Kivi ( 1 tane )
* Ceviz içi ( 3 tane )
* Toz tarçın ( 1 çay kaşığı )
Ara Öğün
* Rezene çayı ( 1 fincan )
* Yeşil elma ( 1 tane )
Öğle Yemeği
* Roka salatası ( bol limonlu )
* Balık fileto ( 150 gram )
Ara Öğün
*Kuru kayısı ( 4 tane )
1 Saat Sonra
* Buğday ekmeği ( kızarmış 1 dilim )
* Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı )
Akşam Yemeği
* Sebze çorbası ( enginarlı 1 kase )
Gece
* Meyve ( 1 tane )
5. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Meyve salatası
* Ceviz içi ( 3 tane )
* Kivi ( 1 tane )
* Ananas ( 2 dilim )
* Toz tarçın ( 1 çay kaşığı )
* Süt ( 1 bardak yarım yağlı )
Ara Öğün
* Bitki çayı ( 1 fincan )
* Grisini ( 2 tane )
Öğle Yemeği
* Omlet ( 1 yumurta sarısı – 3 yumurta beyazı )
* İçinde maydanoz, dereotu, sivribiber ve ıspanak olabilir.
* Salata ( bol yeşillikli )
Ara Öğün
* Rezene çayı ( 1 fincan )
* Elma ( 1 tane yeşil )
1 Saat Sonra
* Yağsız yoğurt ( 3 yemek kaşığı )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
Akşam Yemeği
* Sebze çorbası ( enginarlı 1 kase )
Gece
* Armut ( 1 tane )
6. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Lor peyniri ( 2 dilim )
* Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim )
* Maydanoz ( 5 – 6 sap )
* Sivri biber ( 2 tane )
* Yeşillik ( dilediğiniz kadar )
Ara Öğün
* Elma ( 1 tane yeşil )
* Rezene çayı ( 1 fincan )
* Ceviz içi ( 2 tane )
Öğle Yemeği
* Semizotu ( 3 – 4 yemek kaşığı haşlanmış )
* Tavuk ( ızgara 1 parça )
* Salata ( bol yeşillikli )
Ara Öğün
* Kivi ( 1 tane )
1 Saat Sonra
* Yoğurt ( 3 yemek kaşığı yağsız )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
* Armut ( 1 tane )
Akşam Yemeği
* Sebze çorbası ( karışık 1 tabak )
Gece
* Meyve ( 1 tane )
7. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Yumurta ( 1 tane haşlanmış )
* Lor peyniri ( 2 dilim )
* Tam tahıllı ekmek ( 1 dilim )
* Maydanoz ( 5 – 6 sap )
* Sivri biber ( 2 tane )
* Yeşillik ( dilediğiniz kadar )
Ara Öğün
* Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı )
Öğle Yemeği
* Ceviz içi ( 3 tane )
* Elma ( 1 tane yeşil )
* Bitki çayı ( 1 fincan )
Ara Öğün
* Yoğurt ( 3 yemek kaşığı )
* Erik ( 3 tane )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı yoğurda )
1 Saat Sonra
* Yeşil erik ( 10 tane )
Akşam Yemeği
* Izgara balık ( 1 porsiyon )
* Roka salatası ( bol limonlu yağsız )
Gece
* Meyve ( 1 tane )
8. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Süt ( 1 bardak yağsız )
* Müsli ( 3 yemek kaşığı )
* Yulaf ( 2 yemek kaşığı )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
Ara Öğün
* Elma ( 1 tane yeşil )
* Rezene çayı ( 1 fincan )
Öğle Yemeği
* Şiş tavuk ( 150 gram ızgara )
* Yağsız salata ( karışık )
* Yeşil fasulye ( haşlanmış 4 yemek kaşığı )
Ara Öğün
* Yoğurt ( 3 yemek kaşığı )
* Çilek ( 8 tane )
1 Saat Sonra
* Ananas ( 2 dilim )
* Rezene çayı ( 1 fincan )
Akşam Yemeği
* Ispanak yemeği ( 5 yemek kaşığı )
* Sivri biber ( közlenmiş 4 tane )
* Yeşil mercimek yemeği ( 4 yemek kaşığı )
* Salata ( dilediğiniz kadar )
Gece
* Badem ( 1 avuç )
* Melisa çayı ( 1 fincan
9. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Süt ( 1 bardak yağsız )
* Müsli ( 3 yemek kaşığı )
* Yulaf ( 2 yemek kaşığı )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
Ara Öğün
* Armut ( 1 tane )
Öğle Yemeği
* Yeşil salata ( dilediğiniz kadar )
* Izgara balık ( 150 gram )
Ara Öğün
* Kivi ( 2 tane )
1 Saat Sonra
* Bisküvi ( yulaflı 2 tane )
* Bitki çayı ( 1 fincan )
Akşam Yemeği
* Sebze yemeği ( 5 kaşık )
* Sivri biber ( 4 tane közlenmiş )
* Karışık salata ( dilediğiniz kadar )
Gece
* Badem ( 5 tane )
* Süt ( tarçınlı 1 bardak )
10. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Süt ( 1 bardak yağsız )
* Müsli ( 3 yemek kaşığı )
* Yulaf ( 2 yemek kaşığı )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
Ara Öğün
* Armut ( 1tane )
Öğle Yemeği
*Izgara tavuk ( 150 gram )
*Maydanozlu salata ( istediğiniz kadar )
Ara Öğün
*Elma ( 1 tane )
1 Saat Sonra
*Bitki çayı ( 1 fincan )
*Bisküvi ( yulaflı 2 tane )
Akşam Yemeği
*Roka salatası ( bol limonlu )
*Mercimek yemeği ( 6 yemek kaşığı )
Gece
*Tarçınlı süt ( 1 bardak )
*Badem ( 5 tane )
11. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Tam tahıllı ekmek ( 2 dilim )
* Yumurta ( 1 tane katı haşlanmış )
* Sivri biber ( 2 tane )
* Maydanoz ( bolca )
* Zeytin ( 5 tane siyah )
Ara Öğün
* Ceviz içi ( 3 tane tam )
* Elma ( 1 tane yeşil )
* Rezene çayı ( 1 fincan )
Öğle Yemeği
* Hindi eti ( 150 gram )
* Kabak ( haşlanmış 1 tane )
* Salata ( bol yeşillikli )
Ara Öğün
* Armut ( 1 tane )
1 Saat Sonra
* Keçi sütü ( yarım yağlı 1 bardak )
* Nektarin ( orta boy 1 tane )
Akşam Yemeği
* Sebze çorbası ( 1 kase )
Gece
* Erik ( yeşil 10 tane )
* Melisa çayı ( 1 fincan )
12. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Meyve salatası
* Ceviz içi ( 3 tane )
* Kivi ( 1 tane )
* Ananas ( 2 dilim )
* Toz tarçın ( 1 çay kaşığı )
* Süt ( 1 bardak yarım yağlı )
Ara Öğün
* Bitki çayı ( 1 fincan istediğiniz )
* Grisini ( 2 tane )
Öğle Yemeği
* Dana bonfile ( ızgara 90 gram )
* Karışık salata ( istediğiniz kadar )
* Sivri biber ( közlenmiş 2 tane )
Ara Öğün
* Elma ( 1 tane )
1 Saat Sonra
* Meyveli yoğurt ( 3 yemek kaşığı )
* Akşam Yemeği
* Sebze çorbası ( 1 kase )
Gece
* Meyve ( 2 tane )
13. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Meyve salatası
* Ceviz içi ( 3 tane tam )
* Kivi ( 1 tane )
* Ananas ( 2 dilim )
* Toz tarçın ( 1 çay kaşığı )
* Süt ( 1 bardak yarım yağlı )
Ara Öğün
* Elma ( 1 tane )
* Kivi ( 1 tane )
Öğle Yemeği
* Yoğurt ( 1 kase yarım yağlı )
* Kabak yemeği ( 6 yemek kaşığı )
* Yeşilbiber ( közlenmiş 3 tane )
* Salata
Ara Öğün
* Çilek ( 8 tane 9
* Badem ( 6 tane )
1 Saat Sonra
* Mürdüm eriği ( 3 tane )
Akşam Yemeği
* Sebze çorbası ( 1 tabak )
Gece
* Armut ( 1tane )
* Melisa çayı ( 1 fincan )
14. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim )
* Sivri biber ( 2 tane )
* Mozerella peyniri ( 2 dilim )
* Maydanoz ( 5 – 6 sap )
Ara Öğün
* Armut ( 1 tane )
Öğle Yemeği
* Şiş tavuk ( 150 gram )
* Salata ( bol yeşillikli )
* Sivri biber ( közlenmiş 3 tane )
Ara Öğün
* Keçi peyniri ( 2 dilim )
* Ceviz içi ( 3 tane )
1 Saat Sonra
* Kivi ( 1 tane )
Akşam Yemeği
* Barbunya yemeği ( maydanozlu 6 yemek kaşığı )
* Roka salatası ( bol limonlu )
Gece
* Keçi sütü ( 1 bardak )
* Meyve ( 1 tane )
15. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim )
* Tuzsuz zeytin ( 5 tane )
* Yumurta ( 1 tane haşlanmış )
* Maydanoz ( dilediğiniz kadar limonlu )
* Sivri biber ( 2 tane )
Ara Öğün
* Armut ( 1 tane )
* Rezene çayı ( 1 fincan )
Öğle Yemeği
* Izgara balık ( 150 gram )
* Roka salatası ( sarımsaklı ve limonlu )
Ara Öğün
* Kuşburnu marmelatı ( 1 tatlı kaşığı )
* Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim )
* Rezene çayı ( 1 fincan )
1 Saat Sonra
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
* Yoğurt ( 3 yemek kaşığı )
Akşam Yemeği
* Ispanak yemeği ( 6 yemek kaşığı )
Gece
* Kuru kayısı ( 4 tane )
16. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Yağsız süt ( 1 su bardağı )
* Müsli ( 3 yemek kaşığı )
* Yulaf ezmesi ( 2 yemek kaşığı )
Ara Öğün
* Elma ( 1 tane yeşil )
Öğle Yemeği
* Sebze yemeği ( kıymalı 6 yemek kaşığı )
* Ayran ( 1 bardak )
* Salata ( bol yeşillikli )
Ara Öğün
* Badem içi ( 1 avuç )
1 Saat Sonra
* Armut ( 1 tane )
Akşam Yemeği
* Salata ( karışık limonlu )
* Mercimek yemeği ( 1 tabak )
Gece
* Kivi ( 1 tane )
* Melisa çayı ( 1 fincan )
17. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Peynir ( 2 parmak kalınlığında yarım yağlı )
* Çavdar ekmeği ( kızarmış 2 dilim )
* Sivri biber ( 2 tane )
Ara Öğün
* Çilek ( 6 tane )
* Keçi sütü ( 1 su bardağı )
Öğle Yemeği
* Karışık salata ( bol limonlu, peynir ve ceviz içi ekleyin )
Ara Öğün
* Bitki çayı ( 1 fincan )
* Elma ( 1 tane yeşil )
1 Saat Sonra
* Salatalık ( 2 tane )
* Sivribiber ( 2 tane acı )
Akşam Yemeği
* Izgara balık ( fırında sebzeli levrek )
* Roka salatası ( bol limonlu )
Gece
* Leblebi ( 1 avuç )
* Bitki çayı ( 1 fincan dilediğiniz )
18. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Omlet ( 1 yumurta sarısı 3 yumurta beyazı )
* Acı sivri biber ( 2 tane )
* Lor peyniri ( 1 yemek kaşığı )
* Salatalık ( 1 tane )
* Tam tahıllı ekmek ( kızarmış 1 dilim )
Ara Öğün
* Yeşil çay ( 1 fincan )
* Ceviz içi ( 3 tane tam )
Öğle Yemeği
* Sebze çorbası ( 1 kase )
Ara Öğün
* Yoğurt ( yarım yağlı 1 kase )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
1 Saat Sonra
* Grisini ( tam tahıllı 1 tane )
* Kuru kayısı ( 3 tane esmer )
* Bitki çayı ( 1 fincan )
Akşam Yemeği
* Sebze çorbası ( 1 kase )
Gece
* Melisa çayı ( 1 fincan )
* Leblebi ( 1 avuç )
19. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Keçi sütü ( 1 su bardağı )
* Müsli ( 3 yemek kaşığı )
* Yulaf ( 2 yemek kaşığı )
Ara Öğün
* Kivi ( 1 tane )
* Badem ( 1 avuç )
Öğle Yemeği
* Karışık salata ( bol yeşillikli )
* Tavuk göğsü ( 150 gram ızgara )
* Enginar ( haşlanmış 1 kase )
* Sivri biber ( 2 tane közlenmiş )
Ara Öğün
* Armut ( 1 tane )
1 Saat Sonra
* Yoğurt ( 4 yemek kaşığı )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
Akşam Yemeği
* Yeşil mercimek yemeği ( 6 yemek kaşığı )
* Karışık salata
*Sivribiber ( közlenmiş 2 tane )
Gece
* Kabak çekirdeği ( tuzsuz 1 avuç )
* Bitki çayı ( 1 fincan )
20. GÜN MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Keçi peyniri ( 30 gram )
* Maydanoz ( dilediğiniz kadar limonlu )
* Çavdar ekmeği ( 1 dilim kızarmış )
* Roka ( 3 – 4 sap )
Ara Öğün
* Kivi ( 1 tane )
* Badem ( 6 tane )
* Rezene çayı ( 1 fincan )
Öğle Yemeği
* Balık ( 150 gram ızgara )
* Roka salatası ( bol limonlu )
Ara Öğün
* Mürdüm eriği ( 5 tane kuru )
* Yoğurt ( 1 kase yarım yağlı )
* Keten tohumu ( 1 tatlı kaşığı )
1 Saat Sonra
*Elma ( 1 tane yeşil )
*Rezene çayı ( 1 fincan )
Akşam Yemeği
* Bakla yemeği ( dereotlu 5 yemek kaşığı )
* Çavdar ekmeği ( kızarmış 1 dilim )
* Salata ( bol yeşillikli )
Gece
* Kivi ( 1 tane )
* Ceviz ( 3 tane tam )
SON GÜN YEMEK MENÜSÜ
Sabah Kahvaltısı
* Meyve salatası
* Ananas ( 2 dilim )
* Kivi ( 1 tane )
* Elma ( 1 tane )
* Üzerine toz tarçın serpebilirsiniz.
Ara Öğün
* Yeşil çay ( 1 fincan )
* Armut ( 1 tane orta boy )
Öğle Yemeği
* Dana bonfile ( 90 gram ızgara )
* Karışık salata ( dilediğiniz kadar )
Ara Öğün
* Yoğurt ( yağsız 3 yemek kaşığı )
* Çilek ( 7 tane )
* Tarçın ( üzerine serpmek için 1 çay kaşığı )
1 Saat Sonra
* Ceviz içi ( 3 tane tam )
* Ananas ( 2 dilim )
Akşam Yemeği
* Karışık salata ( istediğiniz kadar )
* Bakliyat çorbası ( 1 tabak )
Gece
* Gün kurusu ( 4 tane )
* Melisa çayı ( 1 fincan )