Güney Amerika'dan gelme bu şekersiz ve mucize meyve artık renkli salatalardan sağlıklı tostlara, ölü hücrelerde kurtaran peelinglerden nemlendirici maskelere kadar her yerde kurtarıcımız. Avokadoyu henüz denemeyenlerden ya da yıldızı barışmayanlardansanız daha fazla şey kaybetmeden avokadonun faydalarına göz atın ve avokadonun yeni bağımlılığınız olmasına izin verin!
ŞEKERSİZ MEYVE
Avokadoda diğer meyvelerden farklı olarak şeker yok. Onun yerine faydalı yağ, mineral, omega 3, folik asit ve vitamin açısından zengin. Yani hemen her öğününüze ekleyerek kanserden obeziteye çoğu hastalığın da önüne geçebilirsiniz.
UZUN SÜRE TOK TUTUYOR
Diyet yapanlar için mükemmel bir besin. Lifli olduğu için hem daha uzun süre tok tutuyor hem de bağışıklık ve sindirim sistemine yardım ediyor.
KANSER HÜCRELERİNİ ENGELLİYOR
Göz ve kalbe çok iyi geliyor, damarların genç kalmasını sağlıyor. Hatta kanser hücrelerinin büyümesine izin vermiyor.
CİLDİ KORUYOR
İçerisindeki vitaminler sayesinde yaz aylarında cildi güneşten gelen zararlı ışınlardan koruyor.
CİLDİ VE SAÇLARI BESLER
Avokadoyu sadece besin olarak değil ezerek püre haline getirdikten sonra güzellik rutininizde hem cilt hem de saç için kullanabilirsiniz. Avokado cildi gençleştirip nemlendirip yenilerken saçları da besler ve sağlıkla uzamasını sağlar.
YARALAR VE KAŞINTILARA İYİ GELİR
Cildinizdeki ufak yaralar ya da kaşıntılar için de avokado püresini deneyebilirsiniz
AVOKADO MASKESİ YAPIN!
Şehrin kirli havasının cildinize kötü geldiğini düşünüyorsanız cildinize avokado maskesi yapın. Cildinizin dinlenmesine ve gençleşmesine avokadonun faydası olacak.
NEFES KOKUSU İÇİN...
Nefesinizin kötü kokmaması için de gece yatmadan önce bir dilim avokado yiyin. Sabah kalktığınızda koku olmayacak.
KADIN HASTALIKLARINA KARŞI AVOKADO!
Kadın hastalıklarının önüne geçmede de avokado tavsiye edilen bir besin. Rahim ve yumurtalıkla üzerinde avokadonun koruyucu bir etkisi var.
AVOKADO ÇEKİRDEĞİNİ ATMAYIN!
Avokadonun kocaman çekirdeğini de atmayın! Fırında kuruttuktan sonra ya da kurutmadan çekirdeği havanda ezerek, çekiçle vurarak ya da blenderdan çekerek püre gibi yapın.