Çin'ideki Soochow Üniversitesi'nden bir grup bilim adamının yaptığı çalışma, peynirin kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösterdi. Çalışmayı gerçekleştiren uzmanlar, günde 40 gramlık bir parça peynir tüketiminin kalp krizi ve inme riskini yüzde 14 oranında azalttığını belirtti. Araştırma ayrıca, Fransız paradoksu olarak bilinen doymuş yağ bakımından zengin peynir tüketiminin fazla olduğu Fransızların kalp hastalıklarına yakalanma oranının neden az olduğunu da ortaya koydu.
KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Daha önce yapılmış araştırmaların analiziyle gerçekleştirilen çalışma, doğmuş yağ bakımından zengin olan peynirin iyi kolestrol oranını yükseltiği kötü kolestrol oranını ise düşürdüğünü gösterdi. Peynirin kalp üzerindeki yararını araştıran uzmanlar, bunun nedeninin peynirin kalsiyum bakımından zengin bir besin olması olarak belirledi. Aynı zamanda, peynir içerisindeki doğal asidin arterlerin tıkanmasını önlemeye yardımcı olduğu da gözlemlendi. Avrupa Beslenme Dergisinde yayınlanan çalışmada da ' doymuş yağ asitleri içeren peynirin potansiyel olarak yararlı besin maddeleri içerdiği' de belirtildi. Reading Üniversitesi'nden beslenme profesörü Ian Givens ise halk arasında süt ürünlerinin sağlığa olumsuz etkileri olduğu düşüncesinin oldukça yanlış bir inanç olduğunu belirterek bunun büyük bir hata olduğunu ifade etti.