Saç ekimi yaptırmak saçın tıraşlanması zorunluluğu nedeni ile saç ekimi yaptırmaktan vazgeçebiliyorlar. Özellikle saç ekimi yaptırmış olduklarını başkalarının bilmesini istemeyen, sosyal çevrelerinden çekinen kişiler, saçlarının tıraş edilmesinden çekindikleri için saç ekimi ameliyatından vazgeçerek kellik sorunuyla yaşamaya devam eder.
Bununla beraber kadınlar için de saçın tıraş edilmesi zorunluluğu estetik açıdan yol açtığı için çoğunlukla tercih edilmez. Tıraşsız saç ekimi tekniği bu açıdan kadınlar tarafından da talep edilebilen uygun bir seçenek haline geldi.
Saç foliküllerinin alınacağı alan belirlendiğinde, sağlıklı ve güçlü saç folikülleri alınır ve ekim için hazırlanır. Hazırlanan saç greftleri saç seyrelmesinin ya da dökülmesinin olduğu alanlara ekilir. Donör bölgeden ekilmek üzere alınan saçlar, diğer saçlar tarafından gizlenir, böylece hiçbir şekilde kızarıklık vs. görülmez. Ayrıca saç tıraş edilmediği için saç ekim işlemi yaptırıldığı da belli olmaz.
Tıraşsız saç ekiminin avantajları neler?
Özellikle donör alan diğer tekniklere göre çok daha hızlı iyileşir. Hasta gündelik hayatına daha hızlı dönebilir. Tıraşsız saç ekimi tekniğinde operasyonun süresi, diğer tekniklere kıyasla çok daha fazla zaman ve emek gerektirir. Bu teknikte alınan saç köklerin sayısı tıraşlı saç ekim tekniklerindeki kadar olmayabilir. Saç ekimi sırasında donör bölge homojen bir şekilde kolayca kamufle edilebilir. Tıraşsız saç ekimi teknikleri deneyim ve uzmanlık gerektirir. Bu neden ile saç ekim merkezi ve saç ekimi ekibi çok doğru seçilmelidir.
Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları; tıraşsız saç ekimi tekniği en fazla tercih edilen saç ekim tekniklerinin başında geliyor. Özellikle DHI saç ekimi tekniği ile kafanızın bir kısmının ya da tamamının tıraş edilmesine gerek olmaz. DHI saç ekimi tekniği minimal invaziv bir tekniktir. Yara izi oluşma riski çok düşüktür. Hastanede kalınmasına gerek yoktur. Lokal anestezi ile uygulanan bir işlemdir. Saç ekimi yaptırıldığı belli olmaz. Prosedür sonrası bakım ihtiyacı ve iyileşme süreci daha düşüktür.