Bir ağaç türü olan tarçın, içerdiği bileşenler sayesinde pek çok noktada insan vücuduna fayda sağlıyor. Özellikle mide rahatsızlıkları için iyi geldiği kabul edilen tarçın bağırsaklarda yer alan bakteri ve parazitlere karşı da savaşıyor. Doğal tedavi yöntemlerinde kullanılan tarçın aynı zamanda yemek, tatlı ve içeceklerde de sık sık tercih ediliyor. İşte Tarçının faydaları nelerdir? Tarçın neye iyi gelir? sorularının cevapları…
TARÇININ FAYDALARI
TARÇIN HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?
Tarçın pek çok hastalığa iyi gelir. Diyabet ve şeker hastalığı, alzheimer hastalığı ve kolesterolde iyileşme için destekleyici bileşenlere sahiptir. Çin'de yüzyıllardır ilaç olarak kullanılan bu baharat doğal tedavi yöntemlerinin vazgeçilmezi olmuştur.
TARÇIN GÜNLÜK NE KADAR TÜKETİLMELİ?
Eğer toz tarçın tüketimini kabuk olarak alacaksanız burada bir çubuk tarçın miktarını aşmamalısınız. Toz olarak tüketimde ise önerilen miktar yarım çay kaşığıdır. Bu toz tarçını içeceklerinize, yemeklerinize ve tatlılarınıza dökerek tüketebilirsiniz. Önerilen miktarın dışına çıkıldığı tarçın vücutta bazı yan etkilere yol açabilir. Bunlardan bazıları alerji, kabızlık, beyin kanaması, kan şekerinin hızlı düşmesi, böbrekte hasar oluşma, cilt tahrişidir.
TARÇIN NEYE İYİ GELİR?
TOZ TARÇIN NASIL TÜKETİLMELİDİR?
Tarçının iki farklı kullanımı vardır. Bunlardan biri toz diğeri ise kabuk kullanımdır. Toz tarçın tüketimini yemekler, yiyecekler ve içeceklerde gerçekleştirebilirsiniz. Toz tarçın tüketmek isteyenler demleme yöntemiyle bitkisel çaylarda deneyebilir. Bunun yanı özellikle sütlü tatlılar üzerinde toz tarçın süsleme ve şifa amaçlı kullanılabilir. Toz tarçını direkt olarak tüketmeyi denememelisiniz. Bu mide için zararlı yan etkilere sebep olabileceği gibi solunum yollarına kaçan toz tarçın boğulma riskine de yol açabilir.
TARÇINLI SU İÇMEK NE İŞE YARAR?