Tüm dünyada 176 milyon, ülkemizde de 2 milyona yakın kadın, sorundan etkilenmektedir" dedi. Çikolata kistinin 25-35 yaş arasındaki kadınlarda sık görüldüğünü anlatan Doç. Dr. Baştu, az meyve-sebze tüketiminin kisti büyütebildiğini belirterek şu uyarılarda bulundu:
C VİTAMİNİ ÖNEMLİ
"Nasıl grip olduğumuzda A ve C vitamini tüketiyorsak, çikolata kistinde de vitamin desteği sağlamak, antioksidan içerikli koyu yeşil, mor yapraklı sebzeleri tüketmek yararlıdır. Asitli içecekler, hazır besinler ve işlenmiş buğday ürünlerinden uzak durmak gerek. Zamansız üretilen sebze-meyvelerde ve hazır besinlerde kullanılan katkı maddeleri fito östrojen içerir. Bu da hastalığı ilerletir."
Kaynak: Takvim