Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi Nutella ile ilgili hazırlanan rapor tüm dünya'da yankı uyandırmıştı. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin raporuna göre Nutella'nın yapımında kullanılan palmiye yağının 200 derecede ısıtılması kanserojen madde üretiyordu. Tüm dünya'da tartışma konusu haline gelen Nutella için Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı harekete geçirmişti. Faruk Çelik tarafından yapılan açıklamada "Palm yağı kullanılan ürünler konusunda bilimsel bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır" denildi.
SONUÇLAR VATANDAŞLA PAYLAŞILACAK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik: "Yapılacak çalışmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak ve bilimsel veriler ışığında gerekli idari tedbirler alınacaktır. Gıda konusunda tüketici sağlığını en üst düzeyde korumak temel amaçlarımız arasındadır. Bu konudaki her türlü endiye ve hassasiyetleri dikkate alarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.