2-Beynimizi fazla yormamalıyız.
3-Herşeyi sinirlenmemeliyiz.
4-Gürültülü ortamlardan uzak durmalıyız.
Bazı besinlerin tüketimi de migreni tetiklemektedir.Bunlar:
Olgunlaşmış peynirler (çedar, camembert)
Alkollü içecekler (bira, şarap, viski, şampanya)
Sakatatlar (karaciğer, beyin, böbrek, işkembe)
Sucuk, salam, sosis, pastırma, jambon gibi şarküteri ürünleri
Hazır et ve tavuk suyu tabletleri
Deniz ürünleri (kalamar, karides, midye)
Konserveler
Turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt, limon)
Yağlı ve baharatlı yiyecekler
Kafeinli içecekler (çay, kahve, asitli içecekler)
İncir, kuru üzüm, papaya, avokado, muz ve kırmızı erik
Çikolata ve kakao
Sardalye, hamsi, ringa balığı
Bakla
Maya
Ekşi krema
Fıstık ezmesi
Marine veya salamura veya fermente edilmiş besinler
Kuru meyve içeren ekmekler
Bazı baklagiller özelikle kuru fasulye, mercimek ve soya ürünleri.