Gözler yüzdeki en dikkat çeken ve iletişim kurarken sürekli karşı tarafla temas halinde olan bir organımızdır. Gözler dönem dönem kuruyabilir. Eğer gözlerde yanma, yorgunluk hissi varsa göz kuruluğu probleminiz olabilir.
Yaşlılıkta olan göz kuruluğu olası bir durumdur. Bunun dışındaki durumlarda ise kuruluklara en kısa zamanda çözüm getirilmelidir.
Göz kuruluğunun en net sebeplerinden biri A vitamini eksikliğidir. A vitaminli besinlerin düzenli olarak tüketilmesi tedavi sürecini hızlandıracaktır. Havuç, tatlı patates, kabak, pırasa, maydanoz, kavun içerisinde bol miktarda A vitamini bulunduran besinlerdir. Havuç için yıldızlı besin diyebilir.
Görme hassasiyetini arttırmak ve kuruluğu giderip, göz sıvısını normale döndürüp gözlerin parlamasına yardımcı olan en önemli besindir. Havucun tüketimi için birkaç püf nokta vardır. Havuç bizi tok tutar.
Bu durumda havucu yeme miktarımız düşer. Ama havucu çiğ olarak direk yemektense suyunu sıkarak içmek çok daha yararlı olacaktır.
Göz kuruluğuna neden olan bir diğer önemli sebep:
yüzünüzü ciltlere uygun olmayan sabun ya da jellerle yıkamak olabilir. Şu kesinlikle unutulmamalıdır; gözlere hiçbir zaman kimyasal madde girmemelidir.
Gözlerin kimyasal maddeyle teması halinde bol suyla göz bu kimyasaldan arındırılmalıdır. Bu gibi önemli durumlar dışında gözlere kesinlikle su deydirilmemelidir.
Kuruluğu önlemek için bulunduğunuz ortamı nemli tutmaya özen gösterin. Kışın kalorifer, kombi ya da sobanın üzerine bir kabın içinde su koymanız ortamın nemini dengeleyecektir.
Ayrıca: gözü kuru olan kişiler saç kurutma makinelerinden ve sigara dumanından uzak durarak kuruluğun artmasına engel olmalıdır.