"Yıllarca az yağlı yenildi, az yağlı yenildiği zaman bunun yeri şekerle kapatıldı. Kalp hastalığı azalmadı, obezite, şeker hastalığı arttı. Demek ki bir yerde yanlış yapılmış" diyen Karatay, yağlı etlerin ve yağlı balığın yenilmesi gerektiğini söyledi.
"ZEYTİNYAĞI YETİŞKİNLER İÇİN ANA SÜTÜDÜR"
Prof. Karatay, "Kalp krizini yapan yağlar değil şeker yüksekliğidir" diyerek, doğal yağların kalp krizini önlediğini vurguladı. "Zeytinyağı, doğanın biz yetişkinlere sunduğu ana sütüdür" diyen Karatay, canlı yayında zeytinyağı içti ve günde iki fincan zeytinyağı içilmesini tavsiye etti.
"KALP HASTALIĞI GENETİK DEĞİLDİR"
Bütün hastalıkların genç yaşlara kadar indiğini söyleyen Karatay, bunların sebeni olarak yanlış beslenmeyi işaret etti. "Şeker çocukların düşmanıdır" diyen Karatay, kalp krizinin, kalp hastalıklarının ve şeker hastalığının genetik olmadığını, hatalı beslenmeden kaynaklandığını belirtti.
"YULAF AT YİYECEĞİDİR"
Seyircilerden gelen soruları da yanıtlayan Canan Karatay, yulaf tüketimiyle ilgili gelen bir soru üzerine, "Yulaf insan yiyeceği değildir. Yulaf atlara yedirilir" cevabını verdi.
Canan Karatay: "Doğal yağlar kalp krizini önler"