Beyin felçli hastalarda robot ile tedavi sayesinde ayağa kalkmak, yürümek, el ve kol kuvvetinde artış sağlamak artık çok daha kısa sürede mümkün olabiliyor.
Beyin damarlarında tıkanıklık , beyin kanaması gibi son yıllarda sıklıkla görülen beyin damar hastalıkları sonrası gelişen felç yani inme tablosu; kol ve bacaklarda güçsüzlük, denge bozukluğu, duyu kayıpları, konuşma, anlama ve yutma bozukluğu gibi bulgularla seyreder. Tüm bu kısıtlılıkları ortadan kaldırmak veya en aza indirmek amaçlı yapılan; fizyoterapistler eşliğinde birebir uygululanan fizik tedavi ve egzersiz uygulamalarına ek olarak robot ile yürüme eğitimi ve el robotu ile el kuvvetlendirme çalışmları, tedavi başarısını kat be kat arttırmıştır.
Bilgisayar kontrollü yürüme bandı üzerine robota bağlanan hasta; vücut ağırlığının bir kısmı robot ile desteklenecek şekilde yürütülmekte, yürüme seansı süresince çok sayıda yürüme iletisi beyne gönderilmekte, böylece beyin dokusu yoğun bir şekilde uyarıldığı için iyileşme hızlanmaktadır. Elde ve kolda güçsüzlüğü olan hastalarda armeo dediğimiz; el- kol ve parmak robotları sayesinde hastanın güçsüz olan kasları kuvvetlendirilmekte, kısıtlı olan hareketler arttırılmakta, kasılmalar azaltılmakta, ince becerilerde iyileşme sağlanmakta ve hasta günlük yaşam aktivetelerinde elini bağımsız olarak kullanmaya başlamaktadır. Yürüme robotu ve el robotunda: hasta karşısındaki bilgisayar ekranında açılmış olan bilgisayar oyunu ile de tedaviye odaklanmakta; hem aktif hem de pasif olarak tedaviye katılımı sağlanmakta oyunlarda başarı elde ettikçe motivasyonu ve tedaviye katılımı arttığı için tedavi başarısı da artmaktadır. 6 haftalık robotik rehabilitasyon programlar ile tedavide oldukça önemli bir aşamaya gelinmektedir.