Günümüz hastalıklarının en başlıca nedeni olan fazla kilo herkesi etkiliyor. Şişmanlık beraberinde birçok hastalıkları da getiriyor. Bunun nedeni; beslenme ve yemek alışkanlığındaki değişiklik olarak gösteriliyor. Kanserden kalpdamar hastalığına, tansiyondan diyabet hastalığına kadar tüm hastalıkların tetikleyicisi oluyor. Bağışıklık sisteminin çökmesine neden oluyor. Bununla Baş ağrıları ilerleyen zamanlarda Alzheimer görülebiliyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Baysal, tok tutan besinleri sıralıyor:
TOK TUTAN BESİNLER BADEM VE CEVİZ: E vitamini ve magnezyumdan oldukça zengindir. Kilo kontrolüne, tokluk hissini artırır.
KAHVE: Günde 1-2 fincan kahve tüketmek zihni canlandırır. Aynı zamanda iştahı da baskılar.
YUMURTA: Daha az acıktırır. Anne sütünden sonraki en sağlıklı proteindir.
SALATA, SEBZE ÇORBASI, SEBZE SUYU: İştah kontrolü sağlar.
YULAF EZMESİ: Tokluk hissi verir. Açlık hormonunu baskılar.
TARÇIN, KARANFİL: Kan şekerini dengeler.
KETEN TOHUMU: Lif bakımından oldukça zengindir. Omaga3, omega6 içerir. Tokluk hissi verir.
'DOMATES, SALATALIK SUYU İÇİN'
Fatma Baysal, yemek öncesi için de bazı püf noktaları vererek şunları söyledi: Ülkemizde pek tercih edilmese de yemeklerle birlikte veya önce domates ya da salatalık gibi sebze sularının iştah kontrolünde yardımcı olduğu bilinmektedir. Yoğun tadı olmayan ve şeker içeriği az olan sebzeler tercih edilebilir. Kalori bakımından oldukça düşük olan salatalık suyu keyifli bir içim sağlayacaktır. İçine nane gibi baharatlar ekleyebilir veya ayranla karıştırarak daha alışkın olduğumuz lezzetler oluşturulabilir. Nane kokusu da iştah baskılayıcı olarak bilinmektedir.
OBEZİTEYE SAVAŞ AÇIN