BİBER: Kırmızı pul biber kan şekerinden ani düşüşlere sebep olabilecek aşırı insülinsalınımlarının önüne geçer. İçeriğindeki kapsaisin, antioksidanlar, C vitamini ve karotenoidler sayesinde insulin seviyesi dengelenir.
KUDRET NARI: İçinde şekeri düzenleyen dört ayrı madde bulunduruyor. Sabahları saf balla karıştırılarak aç karnına yenilebilir.
SARIMSAK: Kan şekerini düşürür, insülin salınımını arttırır. Günde 3 diş yenilmesi yararlıdır. Tarçın: Hem şekeri düşürür hem de pankreastan insülin salınımı arttırır.
ENGİNAR: Kandaki şekeri düzenleyen enginar, şeker hastaları için oldukça faydalıdır.
YER FISTIĞI: İnanması güç olsa da, özellikle yer fıstığı ezmesi kan şekerini düşürücü özelliğe sahip. Fazla kalori almamak için 2 kaşıktan fazla yemeyin.
SÜT: Sütteki yağ asidi şeker hastalığını önlüyor. Çay: Araştırmalar siyah çayın kan şekerini düşürdüğünü gösteriyor.
LAHANA: Şeker hastalığının doğal ilacı olarak kabul ediliyor. Elma: Kabuğa yakın yüzeyde bolca bulunan kuersetin isimli antioksidanlarla şekere iyi geliyor.
VİŞNE: Kırmızı, mor meyvelerdeki nutriyenlerin diyabetiklerde şekerin düşürülmesine katkı sağladığı gözlenmiş.