Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, sahte ilaç pazarının Türkiye'de giderek büyüdüğünü ifade etti.
Cinsel gücü artırdığı, zayıflamayı sağladığı belirtilen ilaçlar ile sahte kanser ilaçlarının gerçeklerinden ancak laboratuvarlarda ayrılabileceğini ifade eden Erdoğan Çolak,
"Görüntüsü, rengi ve ağırlığı birebir kopyalanan ilaçların içinden kimi zaman böcek ilacı, fare zehri, arsenik, antifriz çıkabiliyor" uyarısında bulundu.
İnternetten temin edilen her 10 ilaçtan 8'inin sahte çıkmasının çok vahim bir durum olduğuna işaret eden Çolak, "İlaç, hekim kontrolünde, eczacı danışmanlığında alınması gereken bir üründür. İnternetten ilaç pazarlanması bu iki önemli sağlık profesyonelini devre dışı bırakmakta ve doğrudan insan sağlığını, hatta hayatını tehdit etmektedir. İnternetten sadece sahte ilaç değil, bağımlılık yapan birçok madde de denetim dışında kolaylıkla sipariş edilebilmektedir. İnternetten ilaç, gıda takviyesi, dermokozmetik gibi ürünlerin satışının engellenmesi hem insan sağlığı hem de madde bağımlılığı ile mücadele açısından da son derece önemlidir" ifadesini kullandı.
Türkiye'de özellikle geçmişte internetten alınan sahte ilaçların kullanımına bağlı ölüm vakalarının görülmesinden dolayı internetten ilaç satışının artmasından endişe edildiğini aktaran Erdoğan Çolak,
"Türk Eczacılar Birliği bu konuda önemli bir projeye imza atarak, web sayfasında internetten ilaç satışı yapan sitelere yönelik ihbar hattı oluşturmuştur. İhbar hattımıza bugüne kadar 381 şikayet gelmiştir ve bunlar ilgi birimlere ulaştırılmıştır. Sağlığımız için, sınırlı olan ülke kaynaklarımızın boşa gitmemesi için hastalarımızı, ilaçları sadece hekim kontrolünde ve eczaneden eczacı danışmanlığında almaya, ilaçların beklenmeyen etkilerini mutlaka bizlere bildirmeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.