Dr.Gönül Ateşsaçan, açlığı engellemek için yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.
Kahvaltı: Gece boyunca ortalama 12 saatlik bir açlık yaşarız. Uyurken açlığımızı fark etmesek de vücut gece boyu çalışmaya ve enerji harcamaya devam eder. Gece uykusundan sonra vücudu ve beyni tekrar besin öğeleriyle ve enerji ile kahvaltıda doldurmazsak halsiz ve sinirli hissetmeye başlarız. Özellikle okul çağındaki çocukların okul başarısı için kahvaltı çok önemlidir.
Kafein-Tein: Yeşil çay ve kahve günde 2 kez tüketilmelidir.. Özellikle yeşil çayın antioksidan özelliği fazladır, kilo verdirir.
Sakız: Özellikle öğleden sonra 1 atıştırma yerine geçer,her gün 25 kalori daha az alınır, bu da haftada 175 kalori az almak demektir.
Tarçın: Kan şekerini hem düşürür hem de sabit tutar.
Yağ: Yemek sonunda tüketilen yağ midenin yavaş boşalmasını sağlar, safra salgısını artırır ve bizi tok hissettirir. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve keten yağı yiyeceklerde mutlaka olmalı. Fındık, ceviz de tüketilmeli.
Lifli Gıdalar: Sağlıklı kalpler ve fit bir görünüm sağlayan diyet lifi sindirim sistemimizin düzenli çalışmasına yardımcı olur, kandaki yüksek kolesterolü düşürmeye ve kan şekeri seviyesini sabit tutmaya yardımcı olabilir.
Limon: Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar.Mide asidi üretimini arttırarak sindirimi zor gıdaların (yağlı gıdalar, kırmızı et vb.) sindirimine yardımcı olur.Limon suyu aynı zamanda karaciğerin safra üretimini arttırarak yağların sindirilmesini kolaylaştırır.
Protein: Proteinler karbonhidratlardan ve yağlardan daha uzun süreli tok tutar. Birlikte karbonhidrat ile tüketirsek sindirim yavaşlar kilo vermeniz zorlaşır. İdeali ilk 7 gün hiç karbonhidrat almadan sadece protein tüketmektir.
Kulaktaki iştah noktasını uyarmak: Çok acıktığınızda tragus noktasına (kulakla yanagin birlestigi yerdeki cikintili kikirdak) başparmak ve işaret parmağınızla baskı yaparsanız kısa süreli tokluk hissedersiniz.