Anne sütünü vazgeçilmez yapan birçok özelliğinin bulunduğunu belirten Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, şöyle konuştu:
"Doğum sonrası bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlü kalması çok önemlidir. Çünkü en hızlı yakalanabileceği hastalık Hepatit A'dır (Sarılık). Anne sütü bebeğinizi bundan korur. Anne sütü emme refleksi nedeni ile birlikte bebeğinizin çene yapısının gelişmesinde önemlidir. Bebeklerin aldıkları besinlerin sıcaklıkları çok önemlidir. Bu nedenle anne sütü en ideal sıcaklıktaki besindir.
Anne sütü alan bebeklerin kronik hastalıklara yakalanma riski çok daha azdır. Özellikle günümüzde kalp, şeker, obezite, kanser hastalıkları bu kadar yayılmışken anne sütü çok daha önemli bir rol oynamaktadır. Anne sütünü yeteri kadar almayan bebeklerin emme refleksi eksik kalması nedeni ile ileriki yaşlarda daha fazla sigara içtikleri bilinmektedir. Anne sütü bebeklerinizdeki IQ seviyesini 9 puan yükselten tek besindir. Göğüs ve yumurtalık kanser türleri kadınlar arasındaki en yaygınlarıdır.
Emzirmek bu kanserlere yakalanma riskinizi azaltır. Bebeğinizle aranızdaki en iyi bağ emzirme ile anne sütü verilmesidir. Kalsiyum, çinko, demir mineralleri ile K ve D vitaminleri açısından zengindir.
Ayrıca bebeğiniz için gerekli olan yağ asitlerini içerir. Bebeğiniz için en kaliteli protein kaynağıdır. İlk gelen sütün bebek tarafından alınması çok önemlidir. Kolostrum adı verilen bu süt daha sonra gelecek anne sütüne göre, protein, A vitamini ve çinko açısından daha zengindir. Bu özellikleri ile bebeğinizin bağışıklık sistemini hızlıca güçlendirir. Çocuğunuz doğar doğmaz ilk 30-60 dakika arası emzirmelisiniz. Sakın bu konuda kimseyi dinlemeyin. Bakın ilk 6 ay sadece anne sütü diyoruz. Su falanda yok. Sadece anne sütü. Anne sütü bebeğinizin tüm besinsel ihtiyaçlarını karşılayacak içerikleri bulundurmaktadır.