Ofis çalışanları için beslenme alışkanlıkları nasıl olmalıdır?
Ofis ortamlarında, sürekli masa başında oturarak çalışanların beslenme alışkanlıkları hem kilo kontrolü hem de sağlık açısından son derece önemlidir.
Bu alışkanlıklardan edinilmesi gerekenlerin başında elbette kahvaltı yapmak gelmektedir. Çünkü kahvaltı yapılmadığı takdirde, özellikle öğle arasından önceki çalışma saatlerinde dikkat eksikliği yaşanabilmektedir. Bu durum hem asabiyete yol açar, hem de öğle yemeğinde tüketilenlerin kalitesini düşürür.
Ayrıca öğle arasına kadar olan zaman zarfında sadece kahvaltıda tüketilenler ile kalınmamalıdır. Bunun yanında hem bol su tüketilmeli hem de ara öğünlere dikkat edilmelidir.
Ofis çalışanları için beslenme alışkanlıkları nasıl olmalıdır?
Kuru veya taze meyve, kuru veya taze yemiş, süt veya yoğurt gibi seçenekler ile ara öğün yapılmalıdır.
Örneğin saat yedide kahvaltı yapan ve saat on ikide öğle arasına çıkacak bir birey için saat dokuz ile on arası ara öğün için uygun saatlerdir.
Öğle arasında yenilen yiyecekler de ofis çalışanları için son derece önemlidir. Protein ve karbonhidrat değeri yüksek yiyeceklerin dengeli miktarlarda tüketilmesi metabolizma hızı açısında da önemlidir.
Ayrıca ofis çalışanlarının dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise, çalışılan ortamlarda yemek yememeleri gerektiğidir. Özellikle çalışılan masada yemek yenilmesi, beyne gönderilen sinyaller için olumsuz etki yapmaktadır.
Çalışılan masada yemek yenilmesi beyne sürekli olarak yemek yenmesi gerektiğinin hatırlatmaktadır. Bu da hem çalışma verimini düşürür hem de yenilen yemek miktarını arttırır. Bunları önlemek için, öğle yemeği saatlerinde mümkünse dışarı çıkılmalı veya ofis içinde ortam değiştirilmelidir.
Ofis ortamında çalışırken ayağı kalkmadan da sandalye üzerinde egzersiz yapabilirsiniz.
Bu sayede hem hareket edilerek çalışma verimi arttırılır hem de daha kaliteli beslenme alışkanlığı edinilmiş olunur.