Kandıralı, "Zayıflamaya ve beslenmenizde sağlıklı değişiklikler yapmaya karar verdiniz. Belki daha fazla yeşillik yemeye başladınız, granola barlar yerine ara öğünlerde meyve tercih ediyorsunuz, yulaf ezmenizin üzerine esmer şeker yerine fındıkgillerden ekliyor ya da peynir yerine sandviçlerinize avokado sürüyorsunuz. Tüm bu beslenmedeki davranış değişiklikleri öğünlerinize vitamin, mineral ve hastalıklarla savaşan antioksidanları eklerken, porsiyon miktarı dikkate alınmadığında günlük aldığınız kalori miktarını da arttırmaktadır. Örneğin somonda beyin ve kalp sağlığı için gerekli omega 3 yağ asitlerinin bol olduğu veya kinoanın liften zengin bir tam tahıl olduğu doğrudur ancak hiç biri kalorisiz değildir. dedi.
"Sağlıklı besinleri bile doğru porsiyonlarda yemez isek kilo kaybında başarısızlık yaşarız diyen Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, şöyle konuştu: