TÜKETİM ŞEKLİ ÖNEMLİ
Havucun B, C, D ve E vitaminleri yönünden son derece zengin bir sebze olduğunu söyleyen uzmanlar, tüketim şeklinde de uyarıda bulundu. Rendelendiği takdirde B ve C vitaminlerinin yok olduğunu belirten uzmanlar, "Kansere karşı da son derece etkili olan havuç, kaynatıldığında tümör gelişimini yavaşlatma özelliğini kaybeder" dedi. Uzmanlar, günde yenilecek 1 havucun faydalarını ise şöyle sıraladı... nnKalbe çok faydalı. Kandaki kötü kolesterol oranını düşürür... nnKolesterolü dengeler. nnMenOpoz sonrası meme kanserine yakalanma riskini yüzde 30 azaltır. nnBaşta gırtlak kanseri olmak üzere bağırsak, prostat ve mesane kanserini yüzde 50 azaltır.