Uzmanların şişelenmiş su yerine, bir adet "ters osmoz filtre" sistemi alınıp, içme ve kullanma sularının arıtılarak kullanılmasını önerdiğini dile getiren Prof. Dr. Nesrin Astam Yıldız, "Çünkü
şişelenmiş suların da arıtılmamış (filtre edilmemiş) halde olması nedeniyle, Östrojen gibi kalıntı ilaçlardan tutun, diğer ilaç kalıntılarına kadar, her tür kimyasal maddeler, Cıva gibi ağır metaller, Biyo-organizmalar, Florür vb her şey içerebilmekteler. Ayrıca, Şişe kapaklarında barınan mikroplar da cabası! Bilindiği gibi şebeke suları klor veya kireç muamelesiyle arıtılmaya çalışılsa da bu yeterli olmamakta, ayrıca klorun da sağlık açısından sakıncalı olduğu durumların söz konusu olduğu da bilinmektedir.. Güvenilirliğinden emin olunmayan şebeke suları içilmese de, meyve sebzelerin yıkanmasında veya yemek vs yapımı gibi mutfak işlerinde kullanılabilmektedir. Kaynatılması bazı organik zararlıları kısmen giderse de örneğin ağır metallerin uzaklaştırılmasında etkisi olmaz.'' diye konuştu.
SICAK SU İÇMENİN ŞAŞIRTICI FAYDALARI
Prof. Dr. Nesrin Astam Yıldız, akredite olmuş laboratuvarlarda; 3 ayrı grup analiz yapılarak sonuçların bu anlamda karşılaştırılması son derece yararlı olacağını ifade ederek, "Yapılacak işlemler sırasıyla; Şişe sularının, şebeke sularının mevcut hali ve Ters osmoz filtre sistemiyle arıtılmış olan şebeke ve şişe sularının "fiziksel-kimyasal-biyolojik-duyu özelliklerinin analizleri yapılarak karşılaştırılmalı ve halka rapor edilmelidir. Bu sayede, iç rahatlığı ile su tüketimi söz konusu olabilecektir. şeklinde konuştu.
SU İÇMEYİ SEVMEYENLERE ÖNERİLER