Bitter çikolata kaplanmış kuru meyveler: örnek ölçü olarak bitter çikolata ile kaplanmış 3 adet kuru kayısı verilebilir.
Kurutulmuş meyvelerle yapılmış toplar: Sevdiğiniz kuru meyveleri haşlayıp, içine isteğinize göre tarçın ve vanilya ekleyerek karışımı rondodan geçirin ve top şeklini verin. 1 ceviz büyüklüğündeki bir top, 1 porsiyondur.
Çöp şişte meyve: Yaz mevsiminde sevdiğiniz bir meyveyi çöp şişe geçirerek, benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırın ve bir tepsiye alın. Sonra buzdolabının buzluk kısmında donmaya bırakın. Tatlı krizi anlarında gönül rahatlığıyla bir tane alıp, serin serin tüketin. Bütün tatlılar zararlı olacak diye bir kural yoktur.
Bitter çikolata: Sadece çikolata tüketmek istiyorsanız, kesinlikle bitter olanlarını tercih edin; çünkü o anda vücudun istediği, yoğun oranda çikolatadır. Bunu sütlü çikolatayla sağlayabilmeniz için gerekenden fazla miktarda çikolata yemeniz gerekir. Bitter çikolata bu isteği daha hızlı keser, iki küçük kare parça bitter çikolata ile bu krizi atlatabilirsiniz.
Tarçın: Kan şekerini düzenlemede etkili olduğundan, mümkün olan her şeye tarçın ekleyebilirsiniz.
Ballı ya da rendelenmiş çikolatalı meyve salatası: İstediğiniz meyveleri (3 yemek kaşığını geçmemeli) küçük küçük doğrayın. Üzerine biraz tarçın ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ya da 1 küçük kare bitter çikolata rendeleyin.
Parfe: Light yoğurdu, kuru meyveleri, tarçını, hatta isterseniz kuruyemişleri ve biraz rendelenmiş çikolatayı bir kaba koyarak karıştırın. Streç filme koyup sarıp buzluğa atın. Kriz anında parfeden 1 parmak kalınlığında kesip gönül rahatlığıyla tüketin.
Fırınlanmış meyve dilimleri: Yapması çok olan bu tatlının tarifinde dilediğiniz her meyveyi kullanabilirsiniz. İstediğiniz bir meyveyi dilimleyin. Dilimleri tepsiye dizerek üzerlerine biraz vanilya, tarçın ve susam gezdirin ve 5 dakika fırınlayın. Hem şekeri uçan meyveler tatlı hale gelir, hem de doğal şeker almış olursunuz. Tatlı kriziniz çok şiddetliyse, meyveleri fırından çıkarmaya yakın üzerlerine biraz rendelenmiş bitter çikolata serpebilirsiniz.
Kendi dondurmanızı yapın: Dondurmayı zahmetli bir şekilde yapmak zorunda değilsiniz, 2 madde üstte yazan parfe tarifini kullanarak da kendi dondurmanızı yapabilirsiniz. Parfeyi dondurma kalıplarına dökerek dondurun.
Sütlü tatlılar: Sütlü tatlınıza rafine şeker eklememeye özen gösterin. Şekersiz olarak pişirin ve içene meyve ekleyin. Özellikle ananas gibi şekeri kuvvetli hissedilen meyveler seçerseniz, tatmin olmanız daha kolay olur.