Özellikle aşırı yağlı ciltlerde sivilce problemi kendini fazlası ile belli eder. Bu nedenden dolayı cilt bakımı da son derece önemlidir.
Tedavi aşamasında cilde uygun doğal ürünlerin kullanımı son derece önemlidir. Cildin ihtiyacı olan sıvı ve yağ oranını dengede tutabilmek için öncelikle kaliteli cilt bakım ürünleri kullanmak son derece önemlidir. Sivilce kürleri, evde uygulanarak kısa zaman içerisinde bu problemlerden kurtulabilmek için önemli seçenekleri beraberinde getirir.
Şimdi bu kürlerin birkaç tanesinin tarifini vererek problemlerden kurtulmanıza yardımcı olalım…
Yüzdeki sivilce lekelerini geçiren maskeler: cilt üzerinde oluşan sivilce izleri için uygulanacak cilt maskelerinin doğru seçimi, problemlerden kısa zaman içerisinde kurtulmak için önemli bir seçenektir. Uzmanların önerdiği Elma Sirkesi karışımlı maske, bu problemi ortadan kaldırabilmek için önemli seçenekler sunuyor.
Yüzdeki sivilce lekelerini için elma sirkesi: Cildin ihtiyacı olan vitaminleri sağlayacı özelliği mevcuttur. Bu nedenle cilt bakım maskelerinde kullanılan en önemli bitkisel ürünlerden birisidir. Elma sirkesi, günlük olarak akşam yatmadan önce mutlaka cilde pamuk ile sürülmeli ve masaj yapılmalıdır. Bu, sivilce lekelerinin oluşturduğu boşlukların doldurulması açısından son derece önemli olduğu gibi lekelerin de kapanmasını sağlayacaktır.
Yüzdeki sivilce lekelerini için toz şeker: toz şeker cilt maskeleri için özellikle peeling etkisi yapan bir maddedir. Toz şeker, ciltte peeling etkisi yapar ve uygulanış şekli yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra her akşam hafif nemli toz şekeri yüzünüze yine masaj yapar edası ile yedireceksiniz.
Yüzdeki sivilce lekelerini için bal: cildin kaybettiği sıvıyı belli bir miktarda cilde kazandırmak için önemli bitkisel yöntemlerden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Herhangi bir karışım olmadan doğal balı yüzünüze sürün ve sonrasında biraz bekleyerek iyice yıkayın.
Sivilce Çıkmasını Engellemek: Sivilce yani tıbbi ismiyle 'Akne vulgaris' çok sık görülen, göreceli olarak tüm bireyleri hayatlarında en az bir kez etkileyen bir deri hastalığıdır. İstatistiklere göre 12-18 yaşlar arasındaki kişilerin %85 i, 25-35 yaş arası erişkinlerin yaklaşık %8 i ve 35-55 yaşları arasındaki erişkinlerin de %3 ünde değişik derecelerde akne görülmektedir.
İlk önce vücudumuzda sivilce çıkmasını engellemek için neler yapacaklarımızı sıralayalım. Vücudunuzun kan dolaşımı artacaktır ve böylece cildiniz yeteri kadar oksijen görecektir. Sivilceleriniz için yapacağınız en kötü şey onları sıkmak olacaktır. Sivilcelerinizi sıkarak iz bırakmasına neden olabilirsiniz ve bu izler kalıcı olabilir. Yüzünüzü günde 2-3 kere ılık su ile yumuşak bir sabun kullanarak yıkayın.
İnternetten bitkisel karışımları araştırın ve ara ara bu karışımları cildinize uygulayın. Gül suyu sivilceler için etkili bir çözümdür. Çay da sivilce ve izleri için etkilidir.
YÜZDEKİ SİVİLCE LEKELERİ NASIL GEÇER?
İhtiyacımız olan yegane şey elma sirkesi. Kullanacağımız malzemeler içerisinde en etkili olanı da budur. Kötü sonuçlar alabilirsiniz bu yüzden sadece elma sirkesi kullanınız. A, C, E, P, B2 ve B6 vitaminleri içerdiğinden dolayı cildinizdeki hücreleri onararak daha yumuşak ve lekesiz bir cilde kavuşmanızı sağlar. Üçüncü malzememiz ise bal, önceden beridir zaten sivilceler için doğal bir tedavi yöntemi olarak görülmektedir.
Ciltteki kızarıklıkları alan bal, aynı zamanda cildi nemlendirir ve yaşlılık izlerini de ortadan kaldırır. Balda olduğu gibi yeşil çayın da yaşlılık belirtilerini önleme özelliği vardır.
Maskenin yapımı orta büyüklükte, mümkünse porselen ya da cam bir saklama kabına, bir çorba kaşığı ile elma sirkesi koyun. Maskeye yoğunluk katabilmesi için 4 çorba kaşığı ile toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımınıza, bir çorba kaşığı da bal ekleyerek karıştırmaya devam edin. 1 Saat beklettikten sonra haftada en fazla defatemiz cilde uygulayabilirsiniz. Maskeyi uygulamaya başlamadan önce cildinizi iyice temizleyin. Ilık su ile cildinizi temizleyip kuruttuktan sonra, maskeyi bir pamuk yardımı ile yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün.
Daha sonra temiz olan parmağınızın ucu ile dairesel hareketler yaparak cildinize maskeyi yedirin. 5 dakika kadar bu işlemi sürdürün ve 5 dakikadan daha fazla yapmayınız çünkü cildiniz tahriş olabilir.
SİVİLCE NASIL OLUŞUR?
Çok sık karşılaştığımız cilt hastalıklarından birisi olan sivilce genelde ergenlik çağında başlar ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı izler bırakabilir. Çoğunlukla ergenlik çağında, yaş arasında ortaya çıksa da, hem kadında hem erkekte, her yaşta görülebilien bir hastalıktır. Ergenlikte cilt altındaki yağ miktarı artar ve yağ bezleri bozulur. Özellikle yüz bölgesindeki sivilceler, tedavi edilmediği takdirde iz şeklinde kalır ya da hayat boyunca devam edebilir.
SİVİLCE İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Öncelikle cilt temizliğine önem verilmelidir. Cilt, sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa, cildi fazla tahriş etmeden düzenli olarak yıkanmalıdır. Temizleyicilerin, cildin doğal ph ına yakın olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca haftada kez yapılan kil maskesi, cildin yağlardan kurtulmasını sağlar. Bunu uygulamak için kafanıza bir havlu örtüp, yüzünüzü kaynar suyun buharına 10 dakika tutarak yapabilirsiniz.
Ayrıca düzenli uyku, hormonların aktivitesini düzelttiğinden her gece en az 7 saat uyumak çok önemlidir. Ciltte oluşan sivilcelerin noktalar sıkılması hem yaraya neden olup, iz bırakır, hem de sivilcelerin iltihaplanarak yayılmasına yol açar. Anne ve babada sivilce olması, çocukta da görülme ihtimalini artırır. Androjen hormonları ya artmıştır ya da deri, bu hormonlara karşı hassas hale gelmiştir. Sivilceleri kapatmak için, çeşitli kozmetik ürünlerini kullanmak, hastalığın daha da kötüleşmesine yol açar ve sivilce artar. Ayrıca var olan bir sivilceyi sıkmak, durumu daha da kötüleştirir. Hem cilde zarar verilir hem de sivilcelerin artmasına neden olunur.
Kısacası düzenli ve sabırlı bir tedavi uygulanır. Cildiniz ve sivilceniz için en uygun olanı, doktorunuz tarafından belirlenecektir. Yoğun sivilceli bir hastaya antibiyotik tedavisi uygulanır. ay süren bir tedavi gerekir. Bunun dışında cildin yumuşak bir sabunla yıkanması, hem yağlanmayı azaltır hem de tedaviye yardımcı olur. Sivilcelerle oynamak, sıkmak ya da kaşımak iz kalma ihtimalini arttırır.