Kimi insanlar aşırı derecede iştahtan ve sonucunda oluşan obeziteden şikayetçi olurken bazı arkadaşlarımız ise iştahlarının yerinde olmamasından kaynaklanan zayıflık ve beden güçsüzlüğü problemlerinden şikayet eder.
İştahsızlık kimi zaman bir hastalık bazende farklı psikolojik nedenleri tetiklemesi sonucunda ortaya çıkar.
Biz bu yazımızda İbrahim Saraçoğlu'nun iştahsızlığa karşı bitkisel önerileri ve iyi gelen yiyecekleri tavsiyeleri hakkında hazırladık.
- Ahududu, ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, ada çayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane gibi bitkiler iştah açıcı özelliğe sahip olmaları ile bilinirler.
Mümkün olduğunca bu besinleri ve bitkileri tüketmeye çalışmanız halinde iştahsızlık sorununa önlem alabilirsiniz.
- 1 çay bardağı kadar kaynamış suyun içine, 1 çay kaşığı havuç tohumu atılır. Ardından kısık ateşte 10 dakika süreyle demlenir. Hazırlanan çay sabah, öğle ve akşam tok karnına tüketilir.
– Kakule toz haline getirilir ve sonra her gün 3-4 defa 0,5 gram olacak şekilde hap gibi su kullanılarak yutulur.
– Su teresi sıkılarak elde edilen doğal su her gün 1 su bardağı kadar içilir.
– 1 bardak kaynamış suyun içerisine 10 gram kadar kantaron bitkisi atılır.10 dakika süreyle bekletildikten sonra öğle ve akşam yemeklerinden önce olmak üzere günde iki kere aç karnına 1 bardak içilir.