Mide ekşimesini önlemek için mide asidi üretimini arttıran, sindirimi zor gıdalardan uzak durmalısınız. Ara ara mide ekşimesi yaşıyorsanız ağır yağlı ve baharatlı bir et yemeği sonrası midenizin ekşimesine şaşırmamanız gerekiyor. Ayrıca mide asidi miktarını arttıran portakal, greyfurt gibi asitli meyveler özellikle reflü hastalarında göğüs ağrılarına ve mide asidinin ağıza gelmesine yol açabilir. Bunlar dışında kahve ve kafeinli diğer içecekler, çikolata, nane ve alkolünde mide ekşimesini şiddetlendirdiği bilinmektedir.
Şu anda yaşadığınız mide ekşimesine çözüm arıyorsanız aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Sırt üstü uzanmayın. Oturur pozisyonda, sırtınız dik bir şekilde ayaklarınızı uzatabilirsiniz.
Yemekten sonra kahve, çay içmeyin, tatlı yemeyin.
Mide asidini azaltmak için bir parça ekmek yiyebilirsiniz.
Yemekten hemen sonra sizi fiziksel olarak zorlayacak aktivitelerden kaçının.
Sakız çiğnemek mide asidini bir miktar azaltabilir. Ancak uzun süre sakız çiğnemenin gaza neden olabileceğini unutmayın.
Sigara kullanıyorsanız mide ekşimesi geçene kadar içmeyin.
Karnınız acıktıysa 1 adet haşlanmış ve ılık patates yiyebilirsiniz.
Ilık zencefil çayı yemek borusunu temizler ve midenizi rahatlatır.
Yatakta sırt üstü uzanın ve başınızı yüksekte tutacak şekilde ekstra yastık kullanın.
Mide Ekşimesine Tedbir Almak
Aşırı yağlı yemekler yemeyin
Öğünlerinizi küçültün öğün sayısını arttırın
Aşırı baharatlı yemekler yemeyin
Asitli meyvelerden uzak durun
Kafeinli içecekler içmeyin
Kola gibi gazlı içecekler içmeyin
Çikolata yemeyin
Cips, kraker gibi atıştırmalıkları azaltın
Mide ekşimesine ne iyi gelir? sorusundan çok mide ekşimesi nasıl önlenir? sorusunu sormak daha doğru çünkü mide ekşimesi yediklerinizle yakından ilgili bir rahatsızlıktır. Öğünlerinizi hafif tutmaya çalışın ve midenize yüklenmeyin. Mide ekşimesine neden olan gıdalar kişiden kişiye farklılık gösterebilir bu nedenle sizi rahatsız eden gıdaları not alabilirsiniz.