Yaban mersininin enerji metabolizmasını düzenleyici, sakinleştirici özelliğiyle doğal bir antidepresan olduğunu belirten Dr. Coşkun, "Yaban mersini yüksek oranda antosiyanin içermesinden dolayı görme kaybını önleyici özelliğe sahip.
Göz içi basıncının (göz tansiyonu) yükselmesi önemli bir risk oluşturuyor. Göz tansiyonunun yüksek olmasına bağlı olarak kan göz retinası hücreleri yeterince beslenememekte ve hücrelerin yavaş yavaş ölmesine yol açıyor. Yabanmersini, göz yorgunluğu, glokom (karasu), miyopluk, gece körlüğü, katarakt, göz kamaşması, şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluğunu önler. Bence göz sağlığımızın korunması amacıyla arada bir yabanmersini kürü uygulamak yararlı olabilir. Sadece göz sağlığı açısından düşünmemek gerekir dedi.
Dr. Coşkun, A, B, C vitaminleri, antosiyanin, selenyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko gibi önemli besin öğelerinden zengin olan yaban mersininin beyin hücrelerini ve sinirlerini koruyucu özelliğe de sahip olduğunu kaydederek, "Bu bitki hafızayı güçlendir. Özellikle Alzheimer gibi giderek artan bir hastalığa karşı koruyucudur. Çalışmalara göre düzenli yabanmersini tüketen çocukların öğrenme kapasitesi de yükselmektedir ifadelerini kullandı.
Yaban mersininin nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında da bilgi veren Dr. Ömer Coşkun, "Yaban mersini çayı yapılması için önce bitkisi kurutulur. Kaynatılmış su, yaban mersininin üzerine dökülür ve 5 dakika bekletilir. 5 dakikalık demlemenin sonucunda süzülerek içilir ve fayda sağlar. Yani günde 2 ya da 3 bardağı geçmeden istediğiniz süre boyunca yaban mersinini kullanabilirsiniz diye konuştu.