Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Cankat Kara, çam sakızının diş sağlığı açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Çam sakızının aromatik ve güzel bir tadı bulunduğunu anlatan Kara, "Çam sakızı özellikle Karadeniz'de çok kullanılıyor. Adından da belli olduğu gibi çam ağacından elde edilen koyu kıvamlı fakat sert olmayan, bal renginde, aromatik, güzel tadı ve hoş kokusu olan bir madde" dedi.
Söz konusu sakızın diş eti hastalıklarında tercih edildiğini vurgulayan Kara, şöyle konuştu:
"Halk arasında daha çok mide hastalıklarında kullanılmakta. Günümüzde antiseptik özelliğinden dolayı ağız hastalıklarında, özellikle diş eti hastalıklarında kullanılıyor. Çam sakızı, hem diş etlerini güçlendirici hem de yapışkan özelliğinden dolayı ağız içerisindeki yemek artıklarını temizleyebildiğinden faydalı bir ürün. Tabi ki her şeyden önce diş sağlığı için diş fırçalamak önemli. Bu anlamda dişte oral hijyene dikkat etmemiz gerekmekte."
Doç. Dr. Kara, çam sakızının özellikle öğün aralarında ve dişlerin fırçalanamadığı zamanlarda kullanılması gerektiğini kaydetti.