Ece, yaptığı yazılı açıklamada, iyi bir uykunun başlıca ölçüsünün, kişinin sabah dinç uyanması ve kendisini gün içinde zinde hissetmesi olduğuna
dikkati çekti. Prof. Dr. Ece, uyku bozukluklarının solunum düzensizliklerine, bu düzensizliklerin de kişinin gece boyunca bazen kısmi bazen de tamamen uyanmasına sebep olduğunu belirtti.
Kalitesiz bir uykunun iş yaşamında verimi düşürdüğünü kaydeden Ece, zamanla konsantrasyonun bozulduğunu hatta kilo alındığını bildirdi.
Kaliteli bir uyku için birçok önlem alınabileceğini aktaran Ece, şu bilgileri verdi:
"Kilo verin, alkol ve uyku ilaçlarından kaçının, sigarayı bırakın, sırt üstü yatmayın. Hassasiyetiniz yoksa yatak odanızda klima kullanın. Genel kanının aksine yatak odalarında dikkatli kullanılan klimalar uyku kalitesini artırır ve hastalıklara yol açmaz. Rahat ve ortopedik yastık seçin. Özellikle yaşlılar eklem problemleri olanlar, kalp ve akciğer hastalığı olanların vücuda destek sağlayan rahat yatak ve yastıklarla yatmaları uyku kalitesini artırır. Çarşaf, nevresim kılıfı ve yastık kılıfınız pamuklu olsun. Hava akımına izin veren bir madde olması sebebiyle pamuklu kumaş önerilir. Yemeğinizi yatmadan en az 3 saat önce yiyin. Midenin boşalmasına izin vermek, yatınca solunumun ve kalp üstünde basınç oluşmasını azaltmak için gereklidir. Akşam yemeklerinde yağlı, kızartmalı ve baharatlı yemeklerden kaçının. Bu tür yiyecekler, reflüye de yol açabildiğinden uykuya dalmayı güçleştirip uyku kalitesini bozacaktır."