Diş ipi kullanmanın insanlara çok zor geldiğini, eczanelerde, marketlerde olmasına karşın çok fazla rağbet görmediğine dikkati çeken Şen, diş eti sağlığı ve diş taşı yönünden 6 ayda bir diş hekimine görünen kişilere mutlaka diş ipi kullanımının tavsiye edileceğini belirtti.
Diş fırçalamak gibi diş ipi kullanımının da zamanla kazanılabilecek bir alışkanlık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şen, şöyle devam etti:
"Protezi olan hastalarda, protezlerin ara yüzlerini temizlemek, diş etleriyle temas için ip kullanımı gerekiyor. Ağızdaki köprünün altı özel fırçayla temizlenebiliyor ancak iple temizlediğiniz kadar fırçayla temizleyemezsiniz. İnsanların diş ipine alışması gerekiyor. Halkımızda belki şöyle bir yanılsama olabilir. Ağız gargarası yapıyor. Su, sanki her bölgeye gidiyor ve plağı uzaklıştırmış gibi geliyor. Çamurlu bir yüzeyi süpürmedikçe üstüne su dökseniz de mutlaka izi kalacaktır. Diş yüzeyindeki plak da öyle düşünülmeli. Ağız gargarasıyla belki ince bir tabaka uzaklaştırabilirsiniz ancak tamamen yok etmek mutlaka diş ipi gerekiyor."