Opr. Dr. Orhan Orhan, dünya incir üretiminin yüzde 70'ini gerçekleştiren Akdeniz ülkelerinde bu meyvenin sağlıklı hayatın kaynağı olarak bilindiğini söyledi.
İncirin lif, mineral ve polifenoller bakımından mükemmel bir gıda kaynağı olduğunun altını çizen Orhan, siyah incirin hücre metabolizması sonucu oluşan zararlı toksinleri etkisiz hale getirme özelliğine sahip olduğunu kaydetti. İncirin içinde bulunan fenollerin incire renk, tat, aroma veren ve antioksidan kapasitesini belirleyen bileşikler olduğunu söyleyen Orhan, 'Bursa'nın meşhur siyah inciri, incir türleri arasında en yüksek fenol içeren türdür. Dolayısıyla mükemmel tadını, koyu rengini ve hücre koruyucu etkisini buna borçludur. Dünyanın en kaliteli incir türlerinden biri olarak kabul edilir' dedi.
Gebelikte incir tüketilmesini şiddetle tavsiye eden Orhan, şöyle devam etti:
'Annenin sindirim sistemini düzenler. Annenin metabolizması neticesinde oluşan zararlı toksinlerden, anneyi ve bebeği korur. Ayrıca hücreleri zararlı etkilerden koruduğu için yaşlanmayı geciktirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.'