"Annals of Allergy, Asthma & Immunology" dergisinde yayımlanan araştırmada, tozsuz tebeşir yapımında süt proteinlerinden kazeinin kullanıldığı belirtildi.
Süt alerjisi olan çocukların bu tebeşir parçacıklarını solumasının astım ve solunum yolu alerjileri riskini artırabileceği vurgulandı. Araştırmaya imza atanlardan Carlos H. Larramendi, tozsuz tebeşirlerin de havaya küçük parçacıklar yaydığını, bunları soluyan süt alerjisi olan çocuklarda öksürük, nefes kesilmesi ve hırıltı belirtilerine rastlandığını ifade etti. Bu arada süt proteinlerinin tutkal, kağıt, mürekkep ve beslenme çantalarında bulunduğu belirtildi.
Süt alerjisi olan çocukların, daha az parçacığa maruz kalmaları için sınıfın arka sırasında oturmasını tavsiye eden araştırmacılar, öğretmenlerin de bu çocukların sağlığını tehdit edebilecek sınıftaki tüm yiyecekler ve diğer tetikleyiciler konusunda bilgilendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.