İlçede kasım ayı sonlarında başlayan siyah havuç hasadının devam ettiğini aktaran Özgüven, şunları kaydetti:
''Siyah havucun önemli bir kısmı hasat edilerek, tesislerde işlemlerden geçirildi. Bir kısmı da soğuk hava depolarına konuldu. Bu yıl 20 bin dekar alanda yaklaşık 80 bin ton civarında üretim gerçekleşti. Verim oldukça iyi. Geçen yıl 15 bin dekar alanda ekim yapılmıştı. Ekim alanlarının genişlemesiyle üretimimizde de bu yıl yüzde 20 civarında artış oldu. Şu anda 8-9 köyümüzde siyah havuç üretimi yapılıyor. Artan talep doğrultusunda siyah havuç üretiminin daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz.''
Özgüven, siyah havucun daha çok doğal gıda boyası olarak kullanıldığını, bu özelliğinin de ona ihracat noktasında bir artı değer kazandırdığını belirterek, bu havuç türünün ayrıca şalgam suyu yapımında ve çeşitli meyve konsantrelerinde de kullanıldığını anlattı.
Özellikle Avrupa ülkelerinde gıda ve kozmetik sanayinde kullanılan en verimli doğal gıda boyası olarak dikkati çeken siyah havuca rengini veren antosiyanin maddesinin hücre yaşlanmasını önlediğinin altını çizen Özgüven, ''Bu yüzden kimyasal boya maddelerinin yasaklandığı Avrupa ülkeleri, doğal gıda boyalarına yöneliyor. Bu da siyah havuca olan talebi artırıyor'' dedi.
Üretilen siyah havucun yarıdan fazlasının ihraç edildiğini vurgulayan Özgüven, yeni çeşitlerinin geliştirilmesi, mevcut çeşitlerin verimlerinin artırılması için Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında çalışmaların da sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.