"Hekimler e-reçete yazmayı bilmiyorlar, geçen hafta yazdırdığım ilaçların teşhisini yazmamışlar ilacımı alamadım. Neyse sağlık olsun dedik. Bugün yine eczaneden aldığım reçete örneğiyle aynı hastaneye gittim. Sekreter arkadaş hekime eksik yerleri gösteren reçeteyi verdi. Ama yine eksik yazmış eczaneye gittik yine aynı şey eksik. Yaktığımız benzin gaz da cabası. Benim gibi kim bilir kaç hasta mağdur. Doktorlarımızın biraz daha dikkatli olmasını istiyoruz. 10 TL'lik ilaç için 40 TL'ye varan yakıt harcadık ama ilacı yine alamadık."
"Çocuğum hastalandı ve aile hekimine gittim çocuğa neyin var dedi boğazım ağrıyor dedi ve başka bir şey sormadan ilaç yazdı e-reçete olduğu için bana e-reçete kodu verdi. Eczaneye gidin ilacı alın dedi ben de eczaneye gittim sorun çıktı. Eczanedekiler ve telefon açalım dediler açtılar ama doktor ben nerden bileyim ne ilaç yazdığımı diyerek telefonu kapatıyor. Eczacı da diyor ki 'o doktoru değiştirin her zaman böyle yapıyor' diyor. Gözlemlediğim kadarıyla bilgisayar kullanmayı bilmiyor çünkü ismi verip tekrar bakmasını söylediğimiz zaman bakamam diyor. Yaşlı hekimler e-reçeteyi kullanamıyor."
"E-reçete kullanılmaya başlandı fakat son güne kadar e-reçete göndermeyen hekimler sorun teşkil edebiliyor. Örneğin bana piyasada bulunmayan ilaç yazılmış. İlaçları bulamadım alamadım."
Hasta güvenliği için e-reçetenin büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken uzmanlar ise e-reçeteye "Sistem işlediği sürece evet işlemediği sürece hayır" dedi. Sistemin faydalarını ise şöyle sıraladılar:
*Hasta güvenliği açısından, manuel reçete üretiminde gerek hekimin yazı stili gerekse eczanede faklı değerlendirmeler neticesinde oluşabilecek yanlış ilaç verme olayları ortadan kalkmış olacaktır.
* Sadece kağıt israfı açısından değerlendirilse günde en az 1.500.000 reçete için kullanılan kağıttan bile tasarruf sağlanacaktır,
*Sahte reçeteler açısından, hekimin bilgisi ve kontrolü dışında o hekime ait reçete üretilemeyecektir,
* Reçete standardı; reçetelerin oluşturulması standardı sağlanacaktır,
* Reçete eki belgeler; reçete eki belgelerinde (Tetkik sonucu gösterir belgeler, Endikasyon dışı onay formu, Hasta güvenlik izlem formu vb. ) Sosyal Güvenlik Kurumu'na teslim edilmesine gerek olmayacaktır.