Rize'de, Cuma günü başlayacak olan 3 üncü Gastro Rize programında Rize'nin kültürel mutfağı katılımcılara sunulacak.
Rize'de bir otelde basın mensuplarının karşısına geçen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 3 üncü Gastro Rize programının 3 gün süreceğini belirterek " Cumhuriyet demokrasi meydanında belediyemizi ait tesislerimizde başlayacak olan etkinliklerimiz sahil parkında sürecek. Burada doğal ve kültürel yöresel Rize sofrası olacak. Çay, Bal, Hamsi, Kara lahana ürünleri, Kavurma, Hamsi Lokum ve çeşitli ürünlerimiz yer alacak. Bu tür etkinlikleri Rize için Turizm için yapıyoruz. Rize eşsiz bir kültüre sahip, ufak il olmamıza rağmen ilimizin çeşitli alanlarda büyük başarıları var. Bu tür etkinliklerin turizme katkısı büyük, bununla birlikte organik ürünlerin taliplileri çıkıyor ve buradan çeşitli ürünler talep edilmekte. İlimizin Coğrafi işaretli 14 ürünü bulunmakta. Daha önce yaptığımız iki etkinliklerin etkilerini görmeye başladık. Karadeniz mutfağı kültürü çeşitli illerde artık yerini aldı. Gittiğimiz yerlerde Karadeniz mutfağı diye yazmakta ve bu bölgenin tanıtımına katkı sağlamakta" dedi.
"30 ŞEF KATILACAK"
Sahil parkında yöresel ürünlerin sergileneceğini belirten Başkan Rahmi Metin "Tarih boyu evlerde yaptığımız yemeklerin sunumunu yapacağız. Ayrıca Çaykur dahil 60 işletme burada yerini alacak. Gastro Rize ilimizin markasıdır, toprağa ektiğimiz ürünün karşılığı demektir. Sahi parkında yapacağımız etkinliğe ülkemizin çeşitli yerlerinden 30 şef katılacak. Miraslı kültürümüzü yeniden gündeme getiriyoruz. Bu coğrafyadan başarılı insanlar yetişiyor ise bu Coğrafyanın özelliğidir. Bir çok ilde 10-12 endemik bitki bulunurken ilimizde 150'nin üzerinde endemik bitki bulunmakta" dedi.