MUZ:
K vitamini, folik asit, potasyum, magnezyum ve çözünebilir lif açısından iyi bir kaynaktır. Muz, tokluk sağlayıcı bir meyve olduğundan Ramazan ayında tüketimi önerilir. Bir orta boy muz, iki porsiyon meyveye denktir. Oruç açıldıktan sonra tatlı krizlerini engellemek için sağlıklı bir alternatif olarak muz; süt, yulaf ve tarçın birlikte tüketilebilir.
YEŞİL ERİK:
Erik; C ve A vitamini, potasyum, bakır mineralleri, lif açısından iyi bir kaynaktır. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar. Tüketim şekli olarak genelde tuzlanıp yenen eriği özellikle Ramazan ayında bu şekilde tüketmek aşırı susamaya neden olabileceğinden dikkat edilmelidir. Kalorisi düşük bir meyve olduğundan 15-20 adet yeşil eriğin bir porsiyon meyve yerine yenmesi kilo kontrolü açısından önemlidir.
ŞEFTALİ:
A ve C vitamini, potasyum ve lif içeriği yüksek bir meyvedir. Tok tutması sebebiyle kabuğu ile beraber tüketilmelidir. Bir orta boy şeftali, bir porsiyon meyve yerine tüketilebilir. İyi yıkanmış olması koşuluyla kabuğuyla tüketilmesi tokluk sağlama açısından faydalı olur.
KURU HURMA:
Folik asit, potasyum, demir, kalsiyum ve lif açısından iyi bir kaynaktır. İki-üç tane kuru hurma, bir adet meyve yerine tüketilebilir. Orucunuzu kuru hurma ile açmak fazla miktarda yemeyi önleyerek kilo artışının önlenmesinde yararlıdır.
ELMA:
B grubu vitaminleri, C vitamini ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Kalorisinin düşük, lif içeriğinin yüksek olması nedeniyle kilo kontrolünün istendiği diyetlerde sıklıkla kullanılır.
KİRAZ:
A vitamini, potasyum ve lif açısından zengin, antioksidan özelliğe sahip bir meyvedir. Yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığa iyi gelir. Bir porsiyon meyve için 12-15 adet kiraz tüketilebilir.
KARPUZ:
A ve C vitamini, potasyum minerali yüksek, lif içeriği düşük bir meyvedir. Kalorisinin büyük bir kısmının karbonhidrattan gelmesi ve kan şekerini fazla yükseltmesi sebebiyle oruç tutarken tüketimine dikkat edilmelidir. Bir porsiyon karpuz, bir ince dilimdir.
SİYAH ÜZÜM:
Folik asit, potasyum ve demir içeriği yüksek bir meyvedir. Antioksidan ve lif içeriği yüksektir. Ayrıca yüksek kolesterol ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi vardır. 10-15 adet siyah üzüm, bir porsiyon meyve yerine tüketilebilir.