BAĞLARBAŞI'NDA bulunan Temel Reis Akçaabat Köfte & Karadeniz Pide, 2000 yılından bu yana lezzet tutkunlarına hizmet veriyor. Ali Kemal Kasap'ın kurucusu olduğu mekanın mönüsünde sadece Akçaabat köfte ve Karadeniz pidesi bulunuyor. Köftede yüzde 100 dane eti kullanılan mekana etler, Afyon ve Balıkesir'den geliyor. Sunduğu lezzetle Trabzon'daki meşhur köfteleri bile geride bırakan Temel Reis'te; piyaz ve ayran ile midenize bayram ettirebilirsiniz. Köfte mangalını, bu işin ustalarının bulunduğu Akçaabat'ta yaptırmışlar ve kullandıkları kömür, meşe kömürü. Şile'de kiraladıkları kömür ocağından temin ediyorlar. Yani tüm koşullar iyi köfte sunulması için hazır. Tereyağı ve peyniri Vakfıkebir'den getirten mekanda; baklavalar Akçaabat'tan, fırın sütlaçlar ise Hamsiköy'den geliyor. Temel Reis'te pazar günleri nefis bir Karadeniz kahvaltısı da sunuluyor. Mekan, hafta içi 9.00-22.00, hafta sonu ise 08.30-23.00 saatleri arası açık.