Cenk Sönmezsoy, 33 yaşında bir blogger. Blogu Cafe Fernando üzerinden hem gezilerini, hem çektiği fotoğrafları hem de birbirinden ilginç yemek tariflerini paylaşıyor. Dört yıldır yazmaya devam ettiği blogu,
Times gazetesi tarafından Dünyanın En İyi 50 Yemek Blogu'ndan biri seçilmiş, 2008'de Altın Örümcek Ödülleri'nde Yılın Blogu ödülü almış ve bloga
New York Times'ın
2008 Yılı Yemek Başkenti İstanbul makalesinde yer verilmiş. Geçtiğimiz hafta ise Sönmezsoy'un 'Brownie Dantel Giyer' adlı brownie tarifi, ABD'de yayınlanan online yemek dergisi
Saveur tarafından 'en iyi özgün tat' seçildi. Dantelli brownie, brownie kekinin üzerine, fındık kreması ve kremanın da üzerine dantel süslemeden oluşuyor. Brownienin hikayesi ise oldukça ilginç. Sönmezsoy'a Dolce & Gabbana'nın dergisi
Swide için özel bir tarif tasarlaması teklif edilmiş. Teklif geldiğinde modadan anlamadığını düşünerek şaşırmış ardından da markanın kıyafetlerini incelemiş ve dantellerden ilham almış. Ancak brownieyi hazırlamak biraz zor olmuş. Sönmezsoy, "1 milimetrelik uç takılmış krema torbasıyla yarım saat boyunca sicim gibi sıkma süreci var. Çikolata sadece değdiği yüzeyde değil, sıkma ucunun içinde de katılaşmaya başlıyor ve desenin ortalarında sıkılamayacak hale geliyor," diyerek bu zorluktan bahsetmiş. Sonuç ise gözlere ve damaklara şenlik.
www.cafefernando.com