Son günlere tüm dünyada popüler hale gelen Dubai Çikolatasını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü yeniden yorumladı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü tarafından son günlerde adından sıkça söz edilen Dubai Çikolatasına yeni bir yorum katıldı. Niğde'nin yerel lezzetlerinden, ceviz, kuru üzüm, badem, köfter, kayış, kiraz, vişne, tahin ve ana madde olarak Niğde elması kullanılarak yeni bir çikolata geliştirildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez yeni yaptıkları ve yerele uyarladıkları çikolatanın tüm yapım aşamalarını öğrencileri ile birlikte yaparak bu çikolatayı hanımlarında evlerinde yapabileceğini fakat zahmetli bir süreci olduğunu söyledi. Ölmez yaptığı açıklamasında; Bizde bir Niğde çikolatası hazırladık. Niğde'nin gastronomi ürünlerini kullandık. Normal klasik sütlü ve bitter karışımı çikolataya ceviz, kuru üzüm, badem, köfter, kayış, kiraz, vişne, tahin ve ana madde olarak Niğde elması kullanılarak yeni bir ürün elde ettik. Dubai çikolatası olarak bilinen çikolatayı yerel olarak yeniden yorumladık. Bu çikolata maliyet olarak daha düşük, lezzet olarak yerel lezzetleri içeren daha hafif bir ürün olarak ortaya çıktı. Adını şimdilik Niğde Çikolatası olarak düşünebiliriz. Adını koymak için bir çalışma gerçekleştirilecek" dedi. Niğde Çikolatasının yapım aşamasının yaklaşık 4,5 saat gibi bir zaman sürecine ihtiyaç olduğunu anlatan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, Üniversitenin Aşçılık bölümünde bu tür inovasyon ürünlerinin geliştirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.