İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürütmüş olduğu ''Su Ürünleri Kaçak Avcılık Denetim Programı'' kapsamında, Alparslan 2 Baraj Gölü'nde denetim faaliyeti gerçekleştirildi. Ekipler Alparslan 2 baraj yaptığı denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Muş bitkisel ve hayvansal üretimin yanında su ürünleri özellikle iç sular konusunda da sayılı illerin arasında olduğunu söyledi.
Kentin 3 büyük baraj gölünün, bunun yanında da Kaz Gölü ve Hamurpet gölünün başını çektiği irili ufaklı göllerin bulunduğunu hatırlatan Gün, "Alparslan 1 ve 2 barajlarımız balıkçılık konusunda önemli bir yer tutmaktadır. Murat ve Karasu Nehirlerimizin olması Muş ilimizin iç sular konusunda iyi bir yerde olmasını sağlıyor. Son yıllarda Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla biz bu barajlarımızda ve diğer göllerimizde yavru sazan bırakılmaktadır. Bu yıl 4 milyonun üzerinde yavru sazan göl ve barajlarımıza bırakıldı" diye konuştu.
"Büyük barajlara ve göllere 90 ton balık avlanmasına izin verildiğini ve bunun da kentin ekonomisine yaklaşık 10 milyon lira bir katkı sağladığı ön görülmektedir" diyen Gün şunları kaydetti:
"Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla hem göllerimiz ve barajlarımızın korunması hem de balıkçılığın sürdürülebilir olması için de av yasağı dönemleri başta olmak üzere yıl boyunca Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerimiz kontrollerini sıkı bir şekilde devam etmektedir. Alparslan 1 ve 2 barajlarımızda kontrolsüz balıkçılığın önlenmesi için tekne temin ettik. Teknemizde su ürünleri mühendisimizin başında bulunduğu ekiple kontrollerimiz yapılmaktadır. Murat ve Karasu Nehirlerimizde yasaklı malzemelerin toplanması için de çalışmalarımız devam etmektedir."